maanantai 29. toukokuuta 2017

Kesäkukat kokeilussa

Kuvattu 28.5.2017

Ei tiedä kukkaparat mihin joutuivat kun nappasin nämä Muhevaisella käydessäni mukaan. Aikaisemmin en ole kesäkukkia ostanut ja ainoat yksivuotiset "koristekukat" ovat olleet tädiltäni saatuja itse siemenestä kasvatettuja. Mutta ajatus on muhinut päässäni ja lopullinen innostus tuli kun katselin siskoni ostamia kesäkukkia. 


En muistanut kuvata näiden kukkien nimiä, joten tällä hetkellä on vain haaleat muistikuvat päässä. Täytynee seuraavalla kerralla kuvata myös näiden nimet muistiin, jos valikoimasta nyt hankkimiani kukkia edelleen löytyy. 
"Tasainen kosteus" tai "Puolivarjo" olivat sanoja, jotka karkoittivat minut heti muiden kukkien luokse. Itseasiassa taikasanoja taas olivat "Sietää paahdetta" ja "Kestää hetkellistä kuivahtamista". Muistaakseni näissä kaikissa löytyivät nuo taikasanat tai vähintäänkin tuo paahteen sietäminen. 

Sinne ne nyt jäivät mökille sen veden varaan, jota istuttaessa lorottelin. Myös tästä syystä toivon, että luvattuja sateita nyt tulisi, jotta kesäkukkasillani olisi aikaa hakea juuriaan syvemmälle. Jos nämä selviävät, hankin varmaan myöhemmin kesän aikana tyhjiin kohtiin lisää yksivuotisia kukkia piristykseksi. 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos näissä näkyy aika hyvin mitkä värit iskevät heti silmää puutarhamyymälässä. :)

      Poista