sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Hyasintit kukkivat

Kuvattu 28.5.2017

Hyasintit ovat vihdoin alkaneet kukkimaan mutta jäivät hyvin matalaksi edelliseen kokeilukertaan nähden. Tämä oli vasta toinen kerta kun ostin hyasintin sipuleita syksyllä ja ensimmäisellä kerralla hyasintit nousivat hienosti koko komeuteensa. Mukavasti nämä lyhyeksi jääneet kuitenkin tarjoilevat väriä ja silmäniloa. 

Vehreys on myös mukavasti jo lisääntynyt ja nyt toivonkin, että luvatut vesisateet tulevat kukkapenkkejä kastelemaan. Tällä hetkellä uskon, että kasvua hidastaa kuivuus, koska kukat pyrkivät juurineen pääsemään syvemmälle hakemaan vettä. Oma pääperiaatteeni edelleen on, että pyrin viimeiseen asti välttämään ns. keinotekoista kastelemista eli kukat saisivat hakea vetensä tarpeeksi syvältä. 

Vaaleanpunaiset kukat ovat viikonloppuna istutettuja kesäkukkia

2 viikkoa sitten näytti vielä tältä


Ja tästäkin kuvakulmasta näkymä kahden viikon takaa

Vasemmassa reunassa näkyvät violettivalkoiset ovat tänä viikonloppuna istutettuja kesäkukkia

Krookukset näyttävät tällä hetkellä mullasta töröttäviltä rikkaruohoilta kun ovat kukintansa jo lopettaneet. Vaikka kauniita kevään ensimmäisiä ovatkin, en taida niitä ainakaan lisää enää laittaa. 


6 kommenttia:

 1. Kauniit hyasintit. Mikä onkaan tuo keltainen runsas kasvi kuvissasi, onko kyseessä jokin tyräkki?
  Myös täällä odotetaan sadetta. Olen kylvänyt kesäkukkien siemeniä kukkapenkkeihin, joten joudun kastelemaan niitä tasaisesti - vaikka en myöskään muuten haluaisi kastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyräkkipä hyvinkin eli kultatyräkki. Tuntuu jotenkin niin kiitolliselta kasvilta kun otti jälleen valtaisan kasvupyrähdyksen kahden viikon aikana ja tuo heti runsaasti väriä mukanaan. Juuri tänään mietiskelin, että hankkisiko tätä johonkin toiseenkin kukkapenkkiin komeilemaan.

   En ole itse uskaltautunut viime kesän samettikukkakokeilua lukuunottamatta kokeilemaan kesäkukkien suorakylvöä kukkapenkkeihin ehkä juuri tuon kastelutarpeen vuoksi.

   Poista
 2. Kauniisti näyttävät kukkivan hyasintit puutarhassakin. (kun olen tottunut näkemään niitä vain jouluna)
  Vesi olisi jo tarpeen kaikelle luonnolle. Nokkosetkin ovat ihan nuupallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintit ihan yllättivät ensimmäisellä kokeilukerralla ja luulen, että ainakin silloin tällöin niitä tulee syksyisin osteltua. Ulkosalla tuoksukaan ei tunnu itselleni liian voimakkaalta (kärsin herkästi migreenistä, jos on voimakkaita tuoksuja).

   Poista
 3. Kuivaa on. Vain kaksi pientä sadekuuroa sitten vapun lumisateen. Minäkään en yleensä kastele muita, kuin juuri istutetut ja ruukku- ja kesäkukat. Paitsi todella pitkinä hellekausina olen joskus laittanut sadettimen päälle, mutta sellaisia hellekausia on kyllä varsin harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kesäkukkien haasteena on se, etten viikolla edes pääse kastelemaan kesälomaa lukuunottamatta. Nyt päädyin kuitenkin kokeilemaan muutamilla, että miten pärjäilevät ilman kastelua. Tai lähinnä asetin toiveet luontoäidin kastelulle.

   Poista