torstai 14. heinäkuuta 2016

Puutarhamaisemia

Kuvattu 25.6.-26.6.2016 ja 3.7.2016

Nyt hieman kauempaa otettuja kuvia, joista toivottavasti saa hahmotettua pihakokonaisuutta, jossa toki puuhaa vielä riittää riihen, että kaikki reuna-alueetkin ovat siistit ja siirtymä laitetusta pihasta metsän puolelle on sujuva. Kuvia ottaessa olisi saanut olla kaunis sininen taivas varustettuna pilvipalleroilla mutta siinäpä hyvä syy ottaa jossakin vaiheessa taas uudet päivitetyt "kaukokuvat". 

Pihatieltä kuvattuna, liiterin ja mökin välillä sijaitsee etupihaksi puhumani alue

Mökin ja vasemmalle aukeavan parkkipaikan välissä sijaitsee kivikkopuutarha puroineen

Tämän kuvan taustalla näkyy köysiaita, jonka sisällä on hyötypuutarha
Yllä olevassa kuvassa näkyy kuinka välillä kasvit päättävät kasvaa eri korkuiseksi kuin ostaessa on lappusissa kerrottu. Lempikukkapenkkini keskellä könöttää korkeimpana kyläkurjenpolvi (Double Jewel) ja sen taustalla matalemmaksi jääneet jaloangervot. Toisinpäin näiden korkeuksien piti olla mutta ehkäpä tässä vuosien aikana jaloangervot sieltä vielä puskevat. Kyläkurjenpolven vierelle olen siirtänyt jalokuunliljat (Fire & Ice) kuolleiden isotähtiputkien tilalle. 

Nämä kuunliljathan ovat siirtyneet nyt jo useampaan kertaan, koska jotenkin ne eivät ole sopineet paikkoihin, joihin olen niitä kokeillut laittaa. Aina kuunliljan väritys on pistänyt liikaa silmiini; lähes heti istuttamisen jälkeenkin. Välillä olen jopa harmitellut, että miksi tuli ostettua. Muista irrallisesti katsottuna olen kuitenkin tykännyt lehtien väristä. Tällä hetkellä vihdoin tuntuu siltä, että tuo on nyt se oikea paikka ja sopii vierellä kasvaviin kasveihin mutta katsotaan pysyykö tämä tunne. 


Kyllä nyt pitäisi jo vasemmalla näkyvät kuolleet sitruuna-ajuruohot ottaa pois

Pari samaa kuvaa peräkkäin ihan vain siitä ilosta, että huomaa kasvua tapahtuvan lyhyenkin ajan sisällä aika hyvin eli näissä on viikko välissä. Betonisten saappaiden vierellä tai takaviistossa näkyy tyhjä multapläntti, joka edelleen on mielessäni kysymysmerkki istutettavan kasvin suhteen. Toinen kysymysmerkki on kyseisen alueen vierelle istutetut maanpeittohavut: Haluanko sittenkään pitää niitä tuossa vai kaivanko ne ylös. Nyt juuristo on varmasti vain jo levittäytynyt niin laajalle, että se vahinkoittuu mahdollisessa siirtämisessä aika paljon. Toisaalta havut näyttävät tuossa kauniilta mutta toisaalta saattaisin haluta niidenkin tilalle jotakin kukkivaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti