maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kivikkopuutarhan puron ympäristön uudet kasvit

Kuvattu 22.-26.5.2016, 3.7.2016 ja 10.7.2016

Puron yläaltaan vierelle istutin viime kesänä piikkipäivikkiä, jonka talvi vei. Toistaiseksi en ostanut uusia taimia vaan päätin kokeilla ihastuttavaa Kurjennokkaa Erodium variable 'Bishop's Form'. Tämä on pieni ja matala mutta niin lehdistö kuin kukatkin ovat erittäin sievät ja nyt näyttää siltä, että kukkiikin melko pitkään. 

Sijainti siis tuossa vasemmassa reunassa eli kaksi pientä vihreää taimipalleroa pinkeillä kukilla


Puron vierelle olin istuttanut ruskoakeenoita, jotka eivät kestäneet viime talven yli. Pakkomielle kun tuohon sievään kasviin löytyy, päätin kokeilla uudelleen samaan kohtaan. 

Keväällä näytti tältä...

Tällä kertaa en istuttanut kuitenkaan ruskoakeenaa koko alueelle vaan ostin lisäksi jälleen uuden maksaruohon. Tällä kertaa hankintalistalle pääsi kaukasianmaksaruoho Sedum sprurium 'Purple Winter'. 


Ruskoakeena


Sedum sprurium 'Purple Winter' kaukasianmaksaruoho

Kukinta alkamassa


Ja kukinta hyvässä vauhdissa


Ja ei yhtä maksaruohoa ilman toista eli ostin myöhemmin toisenkin kaukasianmaksaruohon. Tämäkin tuli puron varrelle yhden toisen kuolleen maksaruohon tilalle (jonka nimi ei koskaan itselleni selvinnyt). Tämän valkokukkaisen kaukasianmaksaruohon nimilapussa luki Sedum spurium 'Album'. 

Nyt kaukasianmaksaruohoa löytyy siis kolmena erilaisena: Vihreät lehdet ja punaiset kukat, punervat lehdet ja punaiset kukat sekä vihreät lehdet ja valkoiset kukat. 


Puron alaosan pikkuputoukset


Tällä hetkellä puron yläosassa jo kanerva kukkii; aika ajaa kuvista nopeasti ohitse. Yläpuolella olevassa kuvassa näkyy myös tyhjänä se kohta, johon uusimman valkokukkaisen kaukasianmaksaruohon istutin eli vasemmassa reunassa keskivaiheilla kuvaa. 

Tässä uusinkin maksaruoho näkyy istutettuna; kuvassa puro vain on pois päältä (ja rikkaruohot nyppimättä)


2 kommenttia:

  1. Värikkäät ja monipuoliset kivikkokasvikokoelmat olet saanut syntymään. jatkossa nähdään, kuinka ne tuuheutuvat ja leviävät! Jätin sinulle haasteen blogiini!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! :) Lomani on juuri loppumassa, joten sitten palailen jälleen blogin ääreen. Uusia istutusalueita on taas syntynyt. Kiitos myös haasteesta. :)

    VastaaPoista