maanantai 19. kesäkuuta 2017

Parkkipaikan kivireunus etenee

Kuvattu 11.6.2017

Pitkän tähtäimen projekti eli mökin parkkipaikan reuna-alueen kivireunus on edistynyt paljon enemmän kuin olisin osannut haaveilla. Puoliskoni on etsinyt pitkin pöheikköjä isoja kiviä ja raahannut suurimman osan parkkipaikalle itsekseen minun puuhastellessa kukkapenkkien parissa. Kukkapenkkipuuhien jälkiruoaksi olen asetellut tuotuja kiviä hiekkareunusta vasten. 

Yksi kivistä on asetettu vaakatasoon niin, että kivikkoon muodostuu penkki, jossa voi halutessa istahtaa. Aika näyttää tuleeko tuossa koskaan istahdettua mutta mielestäni se näyttää siinä kivalta. Lisäksi kiven asettelu tuolla tavalla mahdollisti sen, että sain jätettyä molemmin puolin istutusmontut alareunaan. Mullalla istutusmontut täytän vasta kun on jotain mitä sinne istuttaa. 
Ihan pelkästään kivelle tätä ei ole ajatuksena jättää vaan kolojen sekaan laittelen kasveja kasvamaan. Ensimmäinen isompi kolo on jo täytetty mullalla ja sinne pääsi harmaa-ajuruohot asustelemaan. Aikaisemmin olen hankkinut valkoisena kukkivaa harmaa-ajuruohoa mutta nyt tilasin purppuran punaisena kukkivaa versiota. Parin vuoden päästä toivottavasti pääsemme nauttimaan jo laajahkosta matosta, joka keskikesällä antaa upean väriloiston kivien sekaan. Ajuruohon lisäksi joihinkin koloihin pääsee asustelemaan ainakin keltamaksaruoho. 

Kivien keskelle istutettu harmaa-ajuruohoa ´Purple Beauty´

Harmaa-ajuruohon lisäksi jätin kivien keskelle pikkuruisen männyn. Aion leikellä tältä vuosikasvaimia niin, että pysyisi pienenä ja kasvaisi ajan myötä tuuheana pallukkana. 


Vaikka tähän on paljon jo kiviä tuotu, saa niitä etsiä ja raahata tähän vielä melkein toisen mokoman. Ja ihan takana näkyvien suurten lohkareiden edusta täytyisi jotenkin siistiä ja varmaankin laittaa siihen jotakin erittäin kuivassa viihtyvää kasvamaan. Kenties tuohonkin loppujen lopuksi valikoituu kestävä keltamaksaruoho ellei muita ideoita tupsahta päähäni. 

Vielä kun tuon kulman istutusalueen saisi täyteen rehevästi kasvavia kasveja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti