keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Matalahkoja kukkijoita

Kuvattu 3.6.17 ja 11.6.17

Minun on tullut pidempään jo merkittyä heti julkaisun alkuun aika, jolloin julkaisun kuvat on kuvattu. Kuten yllä olevista päivämääristä huomaa, välillä kuvat jäävät lojumaan joksikin aikaa kameran muistikortille ja myöhempinä vuosina on mukava nähdä oikea aika, jolloin kuvissa esiintyvät kukat ovat oikeasti kukkineet. 

Näissä kuvissa esiintyvät kaksi matalahkoa kukkijaa eli kääpiöjapaninakileija sekä harmaakurjenpolvi Ballerina. Harmaakuljenpolvi on viime syksyn hankintoja, joka puuttuu esimerkiksi puutarhan kasvit sivulta edelleen. 


Odotin myyntikuvien perusteella tältä hieman enemmän korkeutta, vaikka matalakasvuinen kasvi toki onkin ja sitä tarkoituksella halusin. Sijainti on hyvin kuiva, joten sekin saattaa vaikuttaa kasvukorkeuteen. Herkkä ja kaunis tämä joka tapauksessa on. Kääpiöjapaninakileijaa kuvailin kesäkuun alussa. Nyt nämä kauniit kukkaset ovat luultavasti jo aikalailla ehtoopuolella mutta onneksi niistä on ehtinyt nautiskelemaan ja kuvat jäävät jälleen muistoksi. Kääpiöjapaninakileijaa olen istuttanut kahteen etupihan kukkapenkkiin, jotta alkukesästä on violettia väripilkkua parissakin eri kohdassa. 


Loppuun talven yli selvinnyt hehkuva keijunkukka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti