torstai 1. kesäkuuta 2017

Kylmänkukkien suloiset siemenpallot

Kuvattu 28.5.2017

Tarhakylmänkukkien kuvauksellinen elinkaari on edennyt jo ensimmäisten kauniiden hapsullisten siemenpallojen muodostumiseen. Niitä(kään) ei voi olla kuvaamatta. Ja mahtuu mukaan vielä muutama kukkakuvakin


Tilasin nämä tarhakylmänkukat aikoinaan kodin kukista ja siinä piti olla puna-, valko- ja violettikukallisia taimia. Jo ensimmäisenä vuonna sain todeta, että punaiset taimet olivat jääneet uupumaan. En jaksanut asian suhteen tehdä mitään vaan nautiskelin kauniista valkoisista ja violeteista kukkasista. Muhevaisella käydessä silmiini osui punakukallinen tarhakylmänkukka, joten nappasin mukaani yhden taimen. Nyt mietiskelen jo, että olisiko pitänyt sittenkin ostaa useampi mutta onpa nyt ainakin yksi. 


Olen istuttanut tätä tällaisiksi kolmen taimen pöheiköiksi ja melko lähelle toisiaan. Lueskelin joskus jostain, että tarhakylmänkukka laajenee hitaasti, joten eiköhän jokaisella kasvutilaa riitä ahtaasta istutuksesta huolimatta. Halusin näistä alusta alkaen mahdollisimman tiiviit kasvustot. 

Toinen violettien pöheiköstä

Ja valkoisten pöheikkö, joiden viereen pääsi punavärinen asustelemaan

2 kommenttia:

  1. Minulla oli aiemmin vain yksi tarhakylmänkukka ja viime vuonna istutin niitä lisää. Valkoinen vielä puuttuu. Ovat sen verran ihania ja kuvauksellisia, että aion hankkia lisää. Hitaasti leviäviä voi sitten myöhemmin harventaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin mietin edelleen, että hankkisiko niitä vielä vähän lisää. Toivottavasti löydät valkoisia. Niissä siemenpallotkin on erivärisiä vaaleampia.

      Poista