perjantai 24. heinäkuuta 2015

Taas hieman kukintaa ja lisää kasvuvertailua

Kuvat otettu 19.7.2015

Jälleen mehitähtien kukintaa. Vaikka on harmillista, että kukinta on lehtiruusukkeen loppu, ovat nämä kukat hyvin kuvauksellisia. Tässä kolmannessa on kukissa selkeästi enemmän vaaleanpunaista kuin kahdessa muussa mutta myös tämän lehtiruusukkeet ovat aika punertavat. Kasvuvertailukuvat ovat niin kivoja, että tässä niitä nyt tulee useampi. Jos haluat kurkata tarkemmin/suurempana muutosta, kannattaa klikata pikkukuvat isoksi näytölle. 


 


Yllä olevassa kukkamaassa on kukassa yksi Isotähtiputki Venice. Kovinkaan isosta ei nyt voida vielä puhua mutta mukava yllätys, että tämäkin innostui kukkimaan, vaikka juurakosta tänä kesänä istutettu. 


Myös jokainen Sinipallo-ohdake on muodostanut yhden piikkipallon eli pääsen jo näkemään kauniit sinisenä kukkivat pallot tänä kesänä. Olin varautunut siihen, että kukintaa olisi luvassa vasta ensi kesänä. 


Myös Mantsuriankärhöni olivat aloittaneet kukinnan ja sijaintina niillä on edelleen väliaikainen kasvupaikka. Tällä menolla viettävät talvenkin tässä väliaikaisessa paikassaan. :) Ja sitten jälleen vertailukuvia. 
Tykkään kovasti Kallionauhus Britt-Marie Crawfordin lehtien väristä ja suuresta koosta. Käsittääkseni on odotettavissa vielä suurempaa kokoa kunhan kasvi voimistuu. Kenties jo ensi kesänä. Kallionauhusten taustalle istutin Mesisilkkiyrtti Green Parrotin juurakot (3kpl) ja ne ovat lähteneet todella hitaasti kasvuun. Yksi on ollut reippahampi mutta kahdesta muusta luulin alkuunsa, että eivät lähde kasvuun ollenkaan. Tämän pitäisi kasvaa ajan myötä kaikista korkeimpana tässä kukkamaassa. 


Olen netissä nähnyt muilta kuvia mutanttikuunliljoista ja ihmettelin miten ovat päättäneet niin kasvaa ja kas vain, viikonloppuna löytyi vastaava mutantti minultakin. Toinen on ihan normaali mutta toiseen kasvoi tällainen pidempi varsi ja sen päähän lisää lehtiä. Kilpikonnani ulkotarhasta pursuavat herkulliset rikkaruohotViimeisimpänä räpsy "maksaruohokasvattamostani". Ostin viime syksyn alennusmyynnistä kaksi valkomaksaruohon taimea ja kaksi oregoninmaksaruohon taimea. Valkomaksaruoho on paisunut todella paljon ja se pääseekin tästä jakaantumaan muualle ainakin osittain kesälomani aikana. Oregoninmaksaruoho on kasvanut heikommin mutta onneksi ei ole kuollut. 


4 kommenttia:

  1. Jahka nuo kasvit tuosta vielä kasvavat, tulee nättiä.

    VastaaPoista
  2. Ihastuttava kivikkopenkki. Kuten edellä mainittiin. Kunhan nuo kasvit kasvavat ja täyttävät penkin niin onpa kaunis ja harmooninen kukkapenkki.

    VastaaPoista