keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kun mitään ei tarvitse ja silti...

Ensimmäinen lomaviikko on meneillään ja tuli pakkotarve lähteä katselemaan puutarhamyymälän tarjontaa, vaikka missään ei ole yhtäkään kukkamaata, joka kaipaisi kasveja. Mutta eihän sieltä ole pakko mitään ostaa vaan voi ihan katsella, suunnitella ja mietiskellä. Vaan perinteisestihän siinä kävi ja mukaan lähti muutama kasvi. 

Periaatteessa minulla oli ihan oikeakin syy lähteä liikkeelle, sillä ajatuksena oli lähipäivinä hakea sementtilaastia puutarhakaaren tukevaa kiinnittämistä varten ja se hakupäivä tuli siis tänään. Ja samallahan sitä kannattaa käydä puutarhamyymälässä kun kerran liikkeellä on. 


Heräteostokset pitää sisällään seuraavat kasvit:
 • Kaukasianmaksaruoho - Sedum Spurium 'Summer Glory', 1kpl
 • Lyydianmaksaruoho - Sedum lydium, 1kpl
 • Sulkaneilikka - Dianthus plumarius 'Dinetta Lila', 3kpl
 • Sulkaneilikka - Dianthus plumarius 'Dinetta Pink', 3kpl
 • Piikkipäivikki - Delosperma sutherlandii (violetti), 2kpl
 • Piikkipäivikki - Delosperma congestum 'Yellow', 2kpl
 • Reunusasteri - Aster dumosus 'Herbstgruss von Bresserhof' (violetti), 1kpl
 • Reunusasteri - Aster dumosus 'Apollo' (valkoinen), 2kpl
 • Lehtosalvia - Salvia nemorosa 'Sensation Deep Rose', 3kpl
 • Siniakeena - Acaena buchananii, 2kpl
 • Vuorimänty, 1kpl
 • Kanadalainen pensasruusu Martin Frobisher, 1kpl

Siinähän ne ja rahaa paloi. Onneksi on suurin osa lomasta vielä jäljellä, jotta ehdin heilumaan lapion kanssa saadakseni näille omat paikatkin. 

Puutarhapuuhasteluita olen loman kunniaksi jonkin verran tehnyt mutta aika laiskasti on tämä viikko lähtenyt käyntiin. Saavuin mökille lauantaina ja se päivä kului tavaroiden purkamiseen ja lemmikkien asuttamiseen mökkioloihin sekä laiskotteluun. No ei ihan pelkkään laiskotteluun, sillä keräsin peltosaunion kukkia, jotta saan kuivattua niitä kilpikonnilleni talvisyötäväksi. Sunnuntaikin hupsahti johonkin, sillä en tainnut tehdä mitään järkevää. Maanantaina minulle tuli äiti ja täti vieraaksi, jolloin päivä kului mukavasti seurustellen ja saunoen. Ja sain mahtavia kukkatuliaisiakin, joista ottamani kuvat täytyy yrittää käydä mahdollisimman pikaisesti läpi, jotta saan julkaistua. 

Tiistaina olin ahkerampi ja valokuvauskierrosten jälkeen heilutin lapiota puutarhakaaren paikan kaivuiden parissa mutta vielä siinä on hirmuisesti työtä edessä. Meinaa vain olla tekemisinspiraatio sen projektin kohdalla hieman kateissa, sillä muut puutarhasuunnitelmat houkuttelisivat enemmän mutta ruusupavut odottavat kuumeisesti omaa paikkaansa, joten yritän inspiroitua. 

Noniin, tässä selittelyt. Mutta olen päättänyt, että jos lomalla ei huvita niin sitten ei tee. :)

Mutta kuinka tässä taas näin kävi, että on paljon kasveja odottamassa istuttamista mutta paikkoja niille ei ole. Minähän päätin jo aikaisemmin, että en osta tai tilaa enää yhtäkään kasvia, jos istutuspaikat eivät ole valmiina. 

2 kommenttia:

 1. Hyviä ostoksia olet tehnyt. Eiköhän niille paikat löydy. Oikein hyvää lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siniakeena unohtui tuosta listasta, joten täytyi se käydä lisäämässä vielä.

   Poista