maanantai 29. syyskuuta 2014

Puutarhan "olevia ja tulevia" somisteita

Perunannoston lisäksi viime viikonloppuna tuli maalailtua, sillä hankimme mökille koristekaivon ja majakan eräältä yksityishenkilöltä, joka on itse nämä tehnyt. Meillä ei ollut tarkoitus vielä tässä vaiheessa näitä hankkia mutta eräällä kauppareissulla näimme myynti-ilmoituksen ja se oli menoa. Koristekaivosta halusin ehdottomasti juuri tuollaisen pyöröhirsipaneelista toteutetun version.


Majakka oli jo valmiiksi maalattu mutta koristekaivo oli puhtaalla puupinnalla; ja onhan se mukavinta saada koristekaivo samaan sävymaailmaan rakennusten kanssa. Majakka taas saa olla selkeästi erivärinen, koska sen tarkoitus on "kiinnittää huomio". Keskellä metsää se varmaan huolehtii siitä, etten aja kottikärryjen kanssa tuota suurta kiveä päin. ;) Päällä oleva valo valaisee melko hyvin pihan keskiosaa pimeällä; saisinkohan siitä jossakin vaiheessa onnistuneen kuvan otettua.


Koristekaivoa varten rautakaupasta haettiin Valtti Akvacoloria sävyllä 5071 Tatti sekä Vinhaa sävyllä 546X. Vinhan sävyn kanssa tuskastelin kaupassa, koska en ollut laittanut mihinkään ylös mökkiin valitsemaani sävyä (kyllähän sen muistaa...). Mutta onnistuin valikoimaan oikean sävyn seuraavan päättelyn kautta: sävy oli puutalot-värikartasta, sävy alkoi numerolla 5, mallipalikka näytti kaupassa kovin tummahkolta rusehtavalta todellisuuteen verrattuna, sävy ei taittanut voimakkaasti keltaiseen tai harmaaseen ja se löytyi yhdestä kaunis talo -lastusta vuorilautoihin tarkoitettuna sävynä; helppoa. :D

Ruskeat osuudet on maalattu kahteen kertaan mutta vaaleat vasta kerran. Onneksi Vinha kuivuu niin nopeasti, että uskallan ensi viikonloppuna maalata vielä toisen kerroksen (vaikka suositelluimmat maalausajat ovat tältä vuodelta jo ohitse). Vapaalla kädellä ilman teippauksia mennään. Vielä ei ainakaan tullut mitään vaaleita söhryjä tummempiin osioihin. 


Ja kun näihin puutarhakoristeisiin päästiin niin minulla on kotona ollut pitkään kaksi suurta kilpikonnakoristetta, jotka kokonsa perusteella lienevät ensisijaisesti ulkokäyttöön suunniteltuja; toinen on viettänyt aikaansa parvekkeellamme ja toinen kilpikonnahuoneessamme. Mies kysyi perjantaina, että miksi en ota niitä mökille. Niinpä... Nyt ne ovat mökin pihaa somistamassa ja mahtuvat/sopivat sinne kyllä todella paljon paremmin. Ja pikavilkaisua vielä tuleviin koriseluihin eli kasvimaakyltteihin. Hyötypuutarhailuni on niin pienimuotoista, että en tarvitsisi kasvimaille erillisiä kylttejä; muistan kyllä mitä missäkin kasvaa. Mutta haluan väkerrellä kylttejä ihan alueen somistamiseksi.

Lopputulokset ovat varmaankin erilaiset kuin alkuperäiset hahmotelmat, koska suunnitelmani muuttuvat tehdessä. Toisinaan se johtuu siitä, että alkuperäinen suunnitelma onkin käytännössä hankala toteuttaa ja sujuvoitan sitä; toisinaan ihan vain mieli muuttuu matkan varrella. Ensimmäiset kyltit olen jo hahmotellut paperille; sipulimaan kylttiä hieman jo aloitellutkin. 


Tässäpä siis mukavaa puuhastelua talvipäiviin tai kevääseen tai milloinka tulee sellainen tunne, että haluan jatkaa näpertelyä puun parissa (ja silloinkin voin valita jatkanko kylttejä, keskeneräistä vessapaperitelinettä vai koivupölkystä tulevaa pöytää). Näistä kylteistä on tarkoitus tulla hyvin massiivisia kuten alla olevan "sipulin" koosta ehkä voi arvioida. Sipuli on vasta raakasahattu ja seuraavaksi on hionnan vuoro. 


3 kommenttia:

  1. Noista kylteistä tulee varmasti todella kivan näköiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Saas nähä koska ensimmäinen kyltti valmistuu. Vessapaperitelineen alotin alkukesästä ja se odottaa edelleen kasaamista. :D

      Poista