sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Perunayllätys

Ilmeisesti yöpakkaset olivat käväisseet mökillä, koska kaikki perunoiden varret olivat laonneet "uuvahtaneina" maahan. Ei muuta kuin varret kokonaan poikki ja kokeilemaan mahtaisiko mullan alta löytyä jotakin (perunathan laitettiin maahan vasta 5.7., joten toiveet eivät olleet kovin korkealla). Hämmästys ja ilo oli kyllä valtaisa, sillä maasta löytyi oikein hyvän kokoisia kauniita perunoita. 


Perjantai-iltana nostin vain yhden "ituperunan" tuottaman saldon. En olisi uskonut, että näin paljon sieltä perunaa löytyy. 


Lauantaina kävin möyrimässä mullassa iltasella lisää ja edelleen ihan hyvällä lopputuloksella. Nämä perunat lähtivät mökiltä mukaan eli tulevalla viikolla meidän ruokalistalta löytyy, noh mitäpä muutakaan kuin perunaa omasta maasta. :) Tämä onnistuminen intoutti suunnittelemaan perunamaan laajennusta ensi vuodelle. Mutta ensi vuonna laitan perunat ajoissa maahan, jotta saisimme hyödynnettyä ne suunnitellusti: suoraan maasta kattilaan eikä mitään jääkaappisäilömistä kuten nyt. Tarkoituksena ei ole kasvattaa perunoita niin, että siitä riittäisi kotiin ja talven varalle vaan ihan pienimuotoisesti mökkievääksi. 


Ehkä noin puolet perunoista jäi vielä maahan ja ne ajattelin nostaa ensi viikonloppuna ja tuoda kotiin. Meillä ei ole kellaritiloja, jossa voisi perunoita säilyttää, joten nämä täytyy syödä yhteen putkeen kun näin myöhäiseksi perunoiden valmistuminen venyi oman aikaansaamattomuuden vuoksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti