perjantai 14. elokuuta 2015

Ruusupapua ja muuta kaunista

Ruusupapuni ovat vihdoin päässeet asustamaan puutarhakaaren vierelle viime viikolla. Toiselle puolelle pääsin tekemään istutukset 3.8.15 ja toiselle puolelle 7.8.15. Kaariprojekti on siis edistynyt ja valokuviakin on tullut otettua matkan varrella ja täytyy jonakin päivänä saada aikaiseksi käytyä kuvat läpi.

Eilen itseasiassa vasta kuvasin kokonaisuutta istutusten kera, koska edellisenä päivänä sain aikaiseksi raivattua vieressä rehottaneet villivadelmat pois. Mutta kerrottakoon, että olen itse tyytyväinen, vaikka siinä vielä hommaa riittääkin mutta ainakin istutukset ovat nyt valmiina ja kaarihöskä tukevasti (toivottavasti) maassa kiinni. Tässä kuitenkin pikkukurkistusta osaan kaarien ympärillä kasvavista kasveista aikaisemmin otettujen kuvien kera. 

Ruusupapu houkutteli kukillaan lemmenleikkeihinkin

Minulla on sekä tätä kaksiväristä että kokonaan punaistakin


Alunperin olin ajatellut, että kaarien molemmille puolille tulee ihan vain istutuspaikat kaaren ympärille kasvaville köynnöksille mutta laajemmathan siihen tuli tehtyä. Näin ollen uusista heräteostoksistani vierelle pääsivät asustamaan 3.8.15 istutetulle puolelle lehtosalviat, siniakeenat sekä osa sulkaneilikoista. 


Lehtosalviakin selkeästi kelpaa kimalaisille

Lehtosalviassa ihastuin näihin kukkavarsiin. Violetti on lempivärini ja tässä sitä on vaaleana ja tummana. Kukkavarsi näyttää kauniilta senkin jälkeen kun siitä on itse kukka tipahtanut pois. Toivottavasti tämä talvehtii hyvin. 

Aivan totaalisen upea väriyhdistelmä

Siniakeena; ihanat lehdet ja tähän pitäisi tulla myös piikkipallerot kuten ruskoakeenaan

Sulkaneilikka; tämän kukintaa odotan ensi vuonna paljon

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Tuo Siniakeena on ihan tuntemanton kasvi minulle, mutta siinä on kyllä ihanat lehdet, kuten kirjoitit. Hyvää elokuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullekin tuo siniakeena oli uusi löytö kun kävin puutarhamyymälässä ja olihan sitä pari napattava sieltä mukaan kokeiluun. Jos pärjäilee hyvin niin ostan enemmänkin. Hyvää elokuun jatkoa sinulle myös!

   Poista
 2. Hauska kuva tuo eka :)
  Lehtosalvia on ihanan värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kuvan kohdalla kävi niin, että ensin tämä pariskunta oli suoraan kaaren päällä mutta kun sommittelin kuvaa, lähtivät lentoon. Siinä hetken ehdin harmitella, etten saanutkaan kuvaa mutta laskeutuivatkin tähän kukan päälle ja lopputuloksena paljon kivempi kuva kuin, että olisivat poseeranneet mustan kaaren päällä. :)

   Tuota lehtosalviaa täytyy hankkia enemmänkin värin vuoksi, jos näyttäisi pärjäävän meillä talven yli.

   Poista