sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Lisää aherruksen tuloksia

Mökin etupiha on siistiytynyt reuna-alueidenkin osalta. Nyt näkymä terassilta katsottuna on kaunis, koska reunoilla ei enää rehota rikkakasvien valtaamat alueet. Vielä tosin projekti jatkuu eli oikealla näkyvän pyykkitelineen tausta on mullittamatta ja mökin takana on myös keskeneräiset alueet. Nyt kuvissa näkyvät edistyneet reuna-alueetkin ovat vielä viimeistä silausta vailla. 


Kesälomalla tässä kohden oli vielä valtaisa rikkakasvusto rehottamassaOikealla näkyvä takareuna siistiytyi kesälomalla siskoni avustuksella

Kuluneena viikonloppuna näissä kuvissa esiintyvät reuna-alueet ovat jälleen saaneet hieman muutoksia mutta uudet kuvat sitten myöhemmin kun saan aikaiseksi napattua ne kamerasta. 

Vasemmalla näkyy istutusalueiden välissä polku...

...joka johtaa tulevalle grillipaikalle

Grillipaikalla on tällä hetkellä väliaikainen grilli/nuotiopaikka


Puutarhan uusia havuasukkaita ovat (kuvien lisäksi myös pari sinikatajaa):

Kartiovalkokuusi

Harokataja

Siilikuusi

Viime talvi vei minulta keijunkukkani ja päädyin ostamaan pari uutta. Toinen on samanvärinen kuin mitä minulla oli aikaisemminkin mutta alla olevassa kuvassa esiintyvä on uusi väri ja mielestäni kaunis sellainen. 


Keijunkukka pääsi asustamaan altaan lähettyville; jos selviää hyvin, ostan tätä lisää. 


Loppuun todistusaineistoa työvaiheista muutaman kuvan verran. Eli uusiin alueisiin olen peittänyt sanomalehdillä pohjan, koska alue oli niin voimakkaasti rikkaruohojen vallassa. Nyt toivon, että sanomalehdet paksun multakerroksen kera tukahduttavat alla kasvaneet rikkakasvustot. 

Tämä tehtiin siskoni kanssa yhdessä ensimmäisellä kesälomaviikolla


Myös tämä tehtiin siskoni kanssa yhdessä 


Liiteristä laitan myös pari unohtunutta kuvaa eli hirteen olemme kiinnittäneet hirsitoimittajan logon ja lisäksi sisäkuva, jossa näkyy sävytetty lattia. Raaskiiko tuonne polttopuita edes laittaa.  


4 kommenttia:

 1. Ihana liiteri. Olis hyvä paikka kuivata mattopyykki, tai muutenkin pyykki. Ei tarttis sadetta vahtia... Löytyi muuten viimein nimi katajalle, jota olen etsinyt; harokataja. Työpaikan istutuksissa sitä on laajana alueena, ja on joka vuodenaikana siistin näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että nimi löytyi. Itselläni on kovat odotukset harokatajalla; toivon, että se tasaisen varmasti tuossa pikkuhiljaa leviäisi. Jännittää vaan, että pysyykö havut ylipäätään hengissä kun ne ovat melko arvokkaita keskimäärin.

   Mielenkiinnolla odotan kuinka paljon liiteriin jää tilaa polttopuiden laittamisen jälkeen; ties vaikka sinne tosiaan mahtuisikin sadepäivälle pyykkinarut. :)

   Poista
 2. Melkoisesti olette urakoineet ja tulos on huoliteltua. Väliaikainen grilliasetelma on varsin kaunis katseltava!

  VastaaPoista