torstai 23. kesäkuuta 2016

Keskipihan kivikkopuutarha

Kuvattu 12.6.2016

Nyt vielä sellaisia kuvia, joissa kuvien ottamisen jälkeen on taas jo tilanteet muuttuneet mutta minkäs sille voi, ettei blogi meinaa oikein pysyä muutoksissa mukana. :)

Alla oleva on muodoltaan edelleen lempi kukkapenkkini, jos yksittäisiä kohtia ajatellaan; etualalla tyhjä multa-ala oli viime kesänä täytetty isotähtiputkella, joka ei talven yli selvinnyt. Tässä kukkapenkissä oli vierekkäin kaksi ohotamarunaa, joista toisen siirsin etupihalle 

Ja siinä vielä epätoivoisesti on paikoillaan kuollut sitruuna-ajuruohopöheikkö; en ole löytänyt uusia taimia tilalle

Tässä näkyy menetetyt ruskoakeenani vaan nytpä niiden tilalla on jo uudet eli uutta kuvaa täytyypi ottaa

Onneksi harmaa-ajuruoho on tässä ilahduttanut kukinnallaan
Harmaa-ajuruohon vierellä alkaapi hieman olemaan ahdingossa lempimaksaruohoni, jolle en lajiketta tiedä edelleenkään. Ihan yhtä runsaana ei tämä maksaruoho talven jäljiltä kasvanut kuin aiemmin mutta pääasia että selvisi hengissä. En uskaltaisi millään siirtää sitä muualle harmaa-ajuruohon alta pois, jottei suutahda paikkamuutoksesta. Ehkä täytyy ohjata harmaa-ajuruoho väistämään tämä asukas. 


Masentava näky? Tästä kuoli tosiaan patjarikot, kallionauhukset ja keijunkukat. Kuunliljat ovat lähteneet tosi huonosti kasvuun. Vaan enää ei tämä näytä tältä eli tämäkin kaipaa uusia kuvia muutoksista. :) 

Jalopähkämö

2 kommenttia:

  1. Talvi vei paljon kasveja ja aukkoja on saanut täytellä urakalla. Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle! Toisaalta nämä kasvikuolemat saavat aikaan myös muutoksia, joita ei muuten ehkä olisi tullut tehtyä. :)

      Poista