torstai 23. huhtikuuta 2015

Lisää kevättä

Täytyy tehdä hieman lisää kurkistuksia keväiseen kasvuun. Aikaisemmin jo julkaisin kuvan kun kaunotarmaksaruohoni oli herännyt jo kesken lumen ja jään. Kasvu on ollut aika hidasta mutta tasaisen varmaa, joten eiköhän sieltä aika tuuhea "puska" kasva meitä ilahduttamaan. 


Eloa on löytynyt myös toisesta kaunottarestani, jonka osalta myös pelkäsin sitä, että se meni ja kupsahti. Vaan eipä kupsahtanut, sillä terhakat alut siellä jo pilkistelee. Voi kumpa tämä olisi kova leviämään ja valtaisi ihan runsaasti aluetta ympäristöstään. 


Ja tällaiseltahan yläpuolen pikkuruiset alut näyttivät viime syksynä. Ihana!

Istutusvaiheessahan tämä oli todella hempeän vihertävä mutta lehdet alkoivat aika nopeasti saamaan hieman punervaa sekaan, koska istutuskohta on hyvin aurinkoinen. Nyt kun katson nousevien alkujen väritystä, taisi se alkuhetken hempeä väritys johtua ihan vain siitä, että oli ollut paljon varjoisammassa ostajaa odottaessaan. Mielenkiintoista nähdä onko kokonaisväritys alla olevan mukainen runsaassa auringossa missään vaiheessa vai onko tällainen värisävy vain silloin, jos maksaruoho kasvaa varjoisammalla sijainnilla. Harmittaa, että tuli ostettua vain yksi ja toivoisin, että löytäisin tätä vielä uudelleenkin, jotta saisin istutettua nopeammin muuallekin puutarhassamme.

Väritys istutushetkellä

Ohotanmarunakin on ilmestynyt kurkkimaan miltä uusi kasvukausi näyttää

Alla olevasta maksaruohosta minulla ei ole pienintäkään käsitystä, että mikä se mahtaapi olla. Se asusti salamatkustajana parissa taimipurkissa, jotka viime kesänä ostin ja tämän istuttelin erilliseen kohtaan seuratakseni sen kasvua. Ja ihan mukavasti se ehti viime syksynä jo kasvaakin. Jos tälle joku osaa kertoa nimen, otan kiitollisena vastaan. Viimeistään kukintavaiheessa yritän hyödyntää googlea nimen etsimiseen. 


2 kommenttia:

  1. Kyllä on kauniita kuvia. Hienosti jo vihertää, eli kyllä se kevät sieltä tulee, vaikka nyt sataakin lunta... Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos. :) Hyvää viikonloppua sinulle myös! Voi ei sataako siellä siis tosiaan lunta. Eikös sinullakin ollut jo pääsääntöisesti kaikki lumet sulaneet? Toivottavasti ei jää enää lumi maahan. Mutta kyllä se kevät sieltä silti tulee.

      Poista