maanantai 27. huhtikuuta 2015

Haaste (Liebster award)

Tämän haasteen sain Annilta Hämäläisen puutarhablogista. Kiitos haasteesta! Haasteella tehdään tunnetuksi blogeja, joilla on alle tuhat lukijaa. Ensin vastataan haastajan keksimiin 11 kysymykseen, keksitään 11 uutta kysymystä ja haastetaan (5-)11 uutta bloggaajaa mukaan.

1. Minkälaiseksi kuvailisit itseäsi?

Jaahas, tämä taitaakin olla se kaikista vaikein kysymys ja vaikka oli ensimmäinen, vastastin tähän viimeisenä. Sanotaanko nyt vaikka näin, että pidän näpertelystä ja asioista, joissa saa käyttää omaa luovuutta. Jos haluan jotakin, teen pitkäjänteisesti töitä sen eteen vaikka toisaalta haluaisin malttamattomasti kaikki nyt ja heti. Olen hyvin sosiaalinen mutta kaipaan silloin tällöin mahdollisuuden olla myös ihan yksin ja se onnistuukin ihanasti halutessa mökillä.  

2. Kuinka kauan olet pitänyt blogia?

Aloitin tämän blogin pitämisen 8.7.2014 eli hyvin tuore blogi on kyseessä. 

Tässäpä nyt lisää sitä terttuseljaa J

3. Miksi aloitit blogaamaan?

Halusin paikan, johon voin valokuvin ja sanoin helposti kirjata muistiin mökkipuutarhan rakentumista ja kehittymistä. Harmittaa, ettei tullut aloitettua jo silloin kun aloitimme mökin rakentamisen. Näin jälkikäteen olisi ollut mukavaa käydä lueskelemassa esimerkiksi kolmen vuoden takaisia tuntemuksia kun hirsipaketti saapui ja aloimme mökkiä rakentamaan (perustukset tosin oli jo työstetty edellisenä syksynä). Nyt rakennusaikaisia valokuvia on valtavasti ja vain Facebookiin julkaisemani kuvat kertovat hieman aikajanaa asioiden etenemisestä. 

Ensimmäinen puutarhaan liittyvä tekele tuli tehtyä kesällä 2013 eli puro ja pikkuinen allas mutta muuten puutarhan rakentaminen alkoi todenteolla viime kesänä (2014), joten siitä tämä ajatus sitten lähti. Puutarhablogiajatusta tietysti oli vauhdittamassa myös aikaisemmin aloitettu lemmikeistäni kertova blogi (jossa silloin tällöin julkaisen myös sekalaisia luontokuvia).

4. Harrastuksesi bloggaamisen lisäksi?

Roppakaupalla eksoottisia asioita tai ainakin sellaiseksi yleensä kuvattuja. Kotosalla meillä asustaa kaksi nelivarvaskilpikonnaa sekä yksi leopardigekko ja vaikka lemmikit ovat perheenjäseniä, ovat ne tietyssä mielessä myös harrastus. Rakkain varsinainen harrastukseni on itämainen tanssi, jota off topicina esittelin lemmikkeihin keskittyvässä blogissani.Säännöllisen epäsäännöllisesti käyn myös ratsastamassa (aikuisena aloitettu harrastus) ja puutarhailuni luen myös harrastukseksi kuten myös valokuvaamisen ja silloin tällöin tehdyt askartelut/käsityöt. Tässä ehkä mainittuna ne tärkeimmät. :)

5. Kuvaile pitämääsi blogia.

Satunnaisesti päivittyvä kuvallinen puutarhapäiväkirja kuvastaa ehkä kaikista parhaiten blogiani. Blogi kertoo kuinka puutarha rakentuu pikkuhiljaa mökkimme ympäristöön ja samalla kuinka oma kokemus siinä sivussa karttuu. Pyrin esittelemään mahdollisimman paljon kuvien kera lähtö- ja tekemisvaiheita, jotta niitä voi jälkikäteen vertailla lopputulokseen. Välillä voi olla pitkähköjäkin aikoja julkaisujen välissä.

6. Tiedätkö kuinka monta seuraajaa blogillasi on?

Rekisteröityneitä lukijoita on tällä hetkellä 12 mutta en tiedä minkä verran blogia seurailee henkilöitä, jotka eivät liity varsinaisesti lukijaksi. Bloggerin tilastojen mukaan liikennettä on yllättävän paljon mutta en tiedä kuinka luotettavia ne määrät loppujen lopuksi ovat, koska tilastoissa liikenteen lähteenä näkyy yleensä monta google.fi -"lähdettä" ilman, että näkyy erityisesti mitään hakusanaerittelyitä. 

En kirjoittele blogia ensisijaisesti sillä ajatuksella, että tähtäisin mahdollisimman suuriin lukijamääriin, joten tämäkin tiedossa oleva lukija- ja liikennemäärä on ollut iloinen yllätys. J

7. Minkälaisia blogeja itse seuraat?

Seuraan karkeasti sanottuna kolmentyyppisiä blogeja: eläin-, puutarha- ja luontokuvausaiheisia. En ole aktiivinen seuraaja eli en käy päivittäin lueskelemassa uusia päivityksiä vaan käyn aina välillä lueskelemassa niitä pidemmältä ajalta. Näin pystyn hyppäämään yli postaukset, jotka eivät itseä kiinnosta mutta silti sitä kiinnostavaakin luettavaa löytyy runsaasti. 

Eläinblogeissa eniten kiinnostaa matelijoista kertovat blogit, joita tosin olen löytänyt kovin vähän. Lisäksi monipuoliset muista lemmikeistä kertovat blogit houkuttelevat seuraamaan eläinkatraan kuulumisia. Kivoja kuvia arvostan erityisesti.

Puutarhablogeissa pidän eniten niistä, joissa kertoillaan ja näytetään kuvia keskeneräisistäkin projekteista sekä tietysti siitä lopputulemasta projektin valmistuttua. Kauniit kukkakuvat ovat aina ihania mutta on mukavaa silloin tällöin myös nähdä minkälaisessa ympäristössä mikäkin kasvi asustelee.

Luontokuvausblogeissa tärkeintä minulla on siitä blogista/kuvista tuleva tunnelma eikä se, että kuvat näyttävät ammattikuvaajan ottamilta. Toki kuvien pitää näyttää omaan silmääni kauniilta (kuvauskohde ja sommittelu), jotta niitä tahdon katsella.


8. Tietävätkö läheisesi, että pidät blogia? Miksi tietävät/ eivät tiedä?

En juurikaan ole kertoillut kirjoittavani tätä blogia. Jostain syystä en ole tuntenut oman blogin markkinoimista läheisille luontevana mutta nyt olen hieman ns. helpommin blogin olemassaolosta maininnut, jos aihe luontevasti on tullut esiin. Ehkä siinä lähinnä on se ajatus, että en ole halunnut tyrkyttää blogiani, jotta kenellekään ei tule sellainen olo, että velvollisuudesta täytyy seurailla vaikka oikeasti ei kiinnostaisikaan. 

9. Onko sinulla vinkkejä uusille blogaajille tai sitä suunnitteleville?

Blogista pitää tehdä itsensä näköinen ja se joko kiinnostaa muita tai ei. Itse pidän siitä, että blogissa ei rakenneta mitään kiiltokuvamaailmaa vaan blogi on aito, koska silloin se on kiinnostava (kunhan luonnollisesti aihepiirikin kiinnostaa). 

10. Oletko saanut blogin kautta uusia tuttavuuksia, joita tapaat?

En ole saanut mutta uusi mielenkiintoinen maailma on löytynyt toisten ihmisten blogien kautta: Mukavia virtuaalivierailuita monenlaisissa puutarhoissa. 

11.Mikä on blogisi tilanne viiden vuoden päästä?

Toivon kovasti, että viiden vuoden kuluttua blogissani komeilee paljon paljon pidemmälle saatettu mökin puutarha, jolloin näitä alkupään päivityksiä on itsekin erityisen mukavaa käydä kurkkimassa: Miltä näytti viisi vuotta sitten ja miltä näyttää nyt -meiningillä. Ilman kuvia ja kirjoituksia ei viiden vuoden päästä enää varmasti muistaisikaan minkälainen oli lähtötilanne.

Näemmä meinaan jälleen tehdä niin, että vastaan vain haasteen kysymyksiin ja jätän laittamatta haasteen eteenpäin. Sinänsä hölmöä, sillä näihin haasteisiin on silloin tällöin ihan hauskaa vastailla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti