sunnuntai 24. elokuuta 2014

Perunoiden kanssa eletään jännityksessä

Toivon lämmintä syksyä, jotta ehtisimme saamaan jotakin pieniä pampulaperunoita; ensimmäisiä omasta maasta. Toivo heräsi siitä, että saattaisi sittenkin perunat ehtiä kehittymään, sillä ensimmäinen kukka ilmestyi eilen kera useiden nuppujen. Kylläpä perunan kukka onkin kaunis. 


Tänään täytyi heti herättyä syöksyä katsomaan ovatko muut nuput jo tähän varteen auenneet ja ilokseni siellä kurkisteli jo neljä auennutta kukkasta. Kukkia on vain tässä yhdessä varressa tässä vaiheessa mutta kaikissa varsissa on jo nuppuja eli saattaisivat ensi viikon aikana innostua kukkimaan. Alkuviikko oli sadetta mutta torstaista lähtien aurinkoa on riittänyt, vaikka välillä onkin hieman pieniä kuuroja ripsautellut. Jos sama jatkuisi, riittäisi perunoilla lämpöä kehittymiseen, ehkä. Itse perunamaa näyttää tällaiselta kasalta tällä hetkellä:


Kaivuuhommia on tullut harrastettua, sillä haluan kokeilla kasvattaa sipuleita. Mahdollisesti kokeilen valkosipulia, ruokasipulia ja ruohosipulia, joista ainakin valkosipulin voi googlen perusteella laittaa jo myöhään syksyllä maahan. Ruokasipulin kasvatusta täytyy vielä googlailla tarkemmin kuten myös ruohosipulin. Mutta monttu on kaivettuna ja kaipaa enää ison satsin multaa. 


Ja kuten aikaisemminkin kaivaessa, lapio kolahteli jokaisella iskulla kiveen. Alla olevasta kuvasta näkee kuinka paljon kiviä kertyi tuosta pienestä sipulimaasta. Nämä kivet saavat jäädä tähän kekoon talven ajaksi ja sijoittelen ne ensi kesänä johonkin päin pihaa somisteeksi. 

2 kommenttia:

  1. Kyllä perunan kukka on kaunis. Monet pienet kukat jää huomaamatta. Tai ne näkee mutta ei tule katsottua niiden kauneutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se muuten onkin kumma juttu, että voi katsoa muttei nähdä. Itsestäni tuntuu, että kameran kanssa liikkuessa tulee kiinnitettyä paljon tarkemmin huomiota pieniin kauniisiin asioihin. Ja nyt tietysti mökin pihalla kaikkeen mahdolliseen ilman kameraakin, koska sitä intoilee niin paljon; esimerkiksi ensimmäisistä omista kukkivista perunoista. :)

      Poista