torstai 9. maaliskuuta 2017

Saisimmeko uuden puutarhan ehkä jo tänä vuonna?

Työ ja vapaa-aika ovat pitäneet minua erittäin kiireisenä pidemmän aikaa, joten blogikin on elänyt täydessä hiljaisuudessa. Toisaalta näin talviaikaan ei juuri mitään puutarha-aiheista edes tapahdu ja talvikuviakaan ei ole tullut otettua. Mutta muuten tapahtuu kyllä sillä päätimme laittaa nykyisen asuntomme myyntiin. 

Asuntomme haluamme myydä itse. Pitkän pohdinnan jälkeen tulimme siihen tulokseen, että välittäjä ottaa suuren hinnan mutta antaa pienen hyödyn; miksi siis maksaisimme siitä. Tiedän toki, että edelleen on paljon ihmisiä, jotka eivät uskalla jostain syystä ostaa asuntoa suoraan yksityiseltä mutta sen haasteen päätimme ottaa vastaan. 

Sain helposti tilattua asuntoon liittyvät samat dokumentit kuin välittäjäkin olisi tilannut ja isännöitsijältä saa soittamalla tarvittaessa tarkentavia lisätietoja; niitä on tullut hieman jo kyseltyäkin. Myynnin avuksi löysin googlen kautta uuden yrityksen nimeltä Digibroker. Heidän sujuvalla avustuksella sain asunnosta hienot kuvat ja myynti-ilmoituksen julkaisun Oikotiellä sekä pienen potkun persuksille. Myyntitekstit kirjoittelin luonnollisesti itse ja aikaansaannokseen voi halutessa tutustua täältä: Linkki myynti-ilmoitukseen.

Haaveena meillä on löytää omakotitalo eli jossain vaiheessa mökkipuutarhan lisäksi meiltä tulee löytymään toinenkin puutarha. Milloin ja mistä, sen aika näyttää. Ensin täytyy myydä nykyinen asuntomme pois. 

Jotta ei jää ihan kuvattomaksi tämä julkaisu, linkitän alle myynti-ilmoituksen valokuvat. Siispä tässä kurkkaus minkälaisessa kodissa nykyisin asumme ja mille joudumme jättämään hyvästit siirtyäksemme uusia haaveita kohti. 10 kommenttia:

 1. Hienoja ja hyvin valaistuja kuvia olet ottanut. Mekin myimme aikanaan asuntomme itse, en myöskään halunnut "maksaa turhasta". Hyvin se sujui. Toivottavasti asuntonne menee pian kaupaksi ja voitte alkaa haaveilemaan uudesta kodista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kuvista en voi ottaa itse kunniaa, sillä päädyin ammattikuvaajaan yritettyäni ensin itse. Totesin, ettei omat välineet kunnolla sovi hyvälaatuisiin asuntokuviin. Kiitos me toivomme samaa ja mukava kuulla, että teillä on onnistunut myyntikokemus takana. :)

   Poista
 2. Me olemme myyneet aina asuntomme itse. Edellisessä asunnossa meillä oli hetken välittäjä, joka ei saanut asuntoa myytyä. Purimme sopimuksen ja ryhdyimme itse hommiin, seuraavalla viikolla koti oli myyty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mukavaa kuulla lisää positiivisia kokemuksia. Ajattelimme, että itse pystymme kaikista parhaiten muutenkin kertomaan asunnosta ja asuinpaikasta. :)

   Poista
 3. Kyllä asunnon myynti omatoimisesti hoituu ilman turhia välikäsiä! Toivottavasti saatte syntymään hyvät kaupat!

  VastaaPoista
 4. Me etitään myös omakotitaloa maalta. Ja täytyy sanoa että ei ole helppoa löytää juuri sellaista kun haluaa. Mutta se on ainakin tosiasia että välittäjän kanssa kattomisesta ei saa mitään irti. Mutta kun omistaja itte on myymässä ja näyttämässä niin kohde avautuu ihan eri lailla. Suosittelen myy itte älä anna välittäjälle. Vaikka ei ollakkaan löydetty vielä juuri sitä omaa niin ainakin ollaan tutustuttu aivan upeisiin ihmisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta. Kyllä tässä on tullut päätettyä, että saamme itse myytyä ja piste. En ole kiireiden vuoksi järjestänyt kuin vasta yhden näytön mutta josko tässä pikkuhiljaa ehtisi vähän enemmänkin niitä järjestämään. Eikä meillä toisaalta ole myymisen suhteen mikään kiirus, vaikka toki ilmoitus "vanheneekin" koko ajan. Uskon siihen, että kun kohdalle osuu joku, joka näkee tämän samoin kuten aikoinaan itsekin näimme, kaupat syntyy myyntiajasta huolimatta.

   Ja olemme omakotitaloja kierrellessä kyllä lähes kerta toisensa jälkeen pettyneet siihen minkä verran välittäjät ovat kohteisiin perehtyneet. Mieluiten itsekin keskustelisin suoraan omistajan kanssa.

   Poista
 5. Kauniit kuvat olet ottanut! Toivottavasti tärppää pian. Aurinkoista alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista en voi ottaa kunniaa eli käytin valokuvaajaa, koska oma välineistöni ei riitä sisäkuviin. Kuvista olisi tullut erittäin ahtaan näköiset. Ulkokuvat sen sijaan päädyin lumien sulamisen jälkeen ottamaan uusiksi, koska halusin keväisemmät kuvat ja ulkokuvaus itseltä riittävästi myös sujuu.

   Poista