torstai 25. joulukuuta 2014

Erilaisia kukkia

Muutama vuosi sitten tutustuin neulahuovutuksen saloihin ja sillä tavalla täytyi toteuttaa vanhemmilleni 60-vuotislahjat, koska neulahuovuttaminen on ihan mukavaa puuhaa. Ensimmäisessä kuvassa on äidilleni muutama päivä sitten tehty huovutustyö, johon kukkien lisäksi tein perhosia, koska äiti on "perhoshullu". Käytän huovuttamisessa muotteja mutta siistin lopputulosta aina vielä senkin jälkeen kun olen ottanut huovutetut palat muoteista pois. Kun jatkaa huovutusta niin, että pitää "palasta" toisessa kädessä, tulee tikattua kerran jos toisenkin myös itseään sormeen. Äidin lahjaa tehdessä totesin, että kukkia on helpompi huovuttaa kuin perhosia mutta pienen harjoittelun jälkeen perhosistakin tuli ihan sieviä. Perhosten väri paljastaa äidin lempivärin mutta yhteen perhoseen hupsauhtin myös omaa lempiväriäni eli violettia.


Toinen huovutustyö on tehty isälleni viime vuonna ja siihen toteutin erilaisia kukkia. Ruusuja tein kahta eri kokoa jättämällä pienemmistä ruusuista ns. isoimmat osaset pois, jolloin asetelmaan sai enemmän elävyyttä. Molemmissa asetelmissa ruukkujen sisälle on laitettu kuivakukka-asetelmiin tarkoitettu "sieni", johon rautalankojen avulla olen tökkinyt kukat ja perhoset kiinni. 


 Hyvää joulua kera huovutettujen kukkien!

2 kommenttia:

  1. Ihanat asetelmat ja todellakin neulahuovutus on ihanaa puuhaa, eikä siinä ole mitään rajaa mitä tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta; yhtenä vuonna tein joulukortit neulahuovuttamalla tontut niihin. :) Kiitos! Olen tyytyväinen itsekin näihin niin, että on ollut ilo antaa ne lahjaksi. :)

      Poista