torstai 4. kesäkuuta 2015

Tulppaaneita ja hieman muutakin kukintaa

Viime viikonloppuna 29.5.-31.5. kuvattuja kuvia. Ennen kuin päästän tulppaanit valloilleen, koreilee kaikessa kauneudessaan tuore puutarhani asukas eli patjarikko. Patjarikossa yhdistyy ihana sammalmainen lehdistö ja upean väriset ja malliset kukat. Tätä asukasta haluan moneen paikkaan puutarhassani. Aika huomaamaton mutta sievä kukinta-ajan ulkopuolella ja kukkiessaan upea. Luulin tulppaanien olevan jo täydessä kukassa perjantaina mökille mennessä mutta eivät ollutkaan. Perjantaina kukat olivat vielä melko supussa mutta lähtivät sunnuntaita kohden aukeilemaan. En kuitenkaan päässyt vielä näkemään Black Parrot tulppaaneita täysin auenneena mutta upealta ne näyttivät näinkin. Intouduin kuvaamaan tulppaaneita niin paljon, että en osannut valita vain yhtä tai kahta kuvaa, joten niitä tulee nyt siis monta. 

Tulppaani Black Parrot

Tulppaanikokonaisuus näyttää omaan silmääni hyvältä mutta nyt on kaikki reunassa kasvaneet muut kukkaset jo lörpsähtäneet. Tähän voisi olla hyvä miettiä joitakin perennoita sekaan kasvamaan, jotta saisi rehevää ja kaunista koko kesäksi. Mutta tämä olikin ensimmäinen tutustumiseni kukkasipuleiden ihmeelliseen maailmaan.  


Perjantailta, jolloin Black Parrotit olivat vielä täysin supussa

Tulppaani Snow Crystal

Sunnuntaina olivat jo hieman paremmin aukeilleet mutta eivät kokonaan

Istutin useita kirjopikarililjan sipuleitakin mutta ne eivät nyt oikein olleet menestys; vain kaksi kukkaa nousi maasta. Toisaalta ehdin jo luulemaan, ettei yksikään nouse, joten kaksikin kukkasta olivat positiivinen yllätys.

Kirjopikarililja

Posliinihyasintti valmistelee siemeniään


Sammalleimusta pidän varpumaisen ulkonäön vuoksi, sillä se kukinta-ajan ulkopuolella sopii mielestäni erittäin hyvin metsän keskellä olevaan puutarhaamme. Ja kukkiessaan se on erittäin kaunis ja tuo monenlaista väriä ihasteltavaksi. Viime kesänä istuttelin ensimmäiset ja tänä kesänä olen jo istutellut lisää. 2 kommenttia:

  1. Aika vänkä tuo ripsureunainen tulppaani. Kuin jääkiteitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huurteinen tulppaani. :) Näissä viehätti erilaisuus kun viime syksynä ensimmäisiä kukkasipuleitani olin valitsemassa. Ja niin kauniita ovat molemmat, että ensi kevääksi meidän tulppaanimäärä runsastuu huomattavasti.

      Poista