maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kasvimaan vierailijat ja perunanvarsivaras

Kasvimaahan oli ilmestynyt vieraita; nimittäin perunanvarsia sipuleiden ja porkkanoiden keskelle. Oli ilmiselvästi jäänyt edelleen perunamaan vanhaan multaan pikkuisia salamatkustajia, jotka päättivät ryhtyä kasvamaan. Vaan kasvu loppui lyhyeen, koska tilasyistä nappasin nämä vierailijat pois. 

Sipuleiden naapuri

Porkkanoiden naapuri

Ja kuten tuosta ylemmästä kuvasta näkee, ovat porkkanansiemenet lähteneet itämään. Kuvista taitaa tosin myös näkyä se, että niitä siemeniä minulla humpsahteli ihan liikaa eli harvennuspuuhia on myöhemmin tiedossa varmaan aika paljon. 

Porkkanarivi

Tässä kuvassa näkyy vielä vieraileva perunakin

Porkkanarivistöt pilkistävät hennosti kasvimaan vasemmassa reunassa

Minulla kävi pieni hupsis siemeniä laittaessa, sillä porkkanoiden lisäksi tuli laitettua ruohosipuliakin muka vapaaseen kulmaukseen. Sain kaveriltani maa-artisokkaa kasvatuskokeiluun ja väliaikaisesti "piilotin" ne kasvimaan nurkkaukseen, josta tarkoitukseni oli siirtää ne omaan tilavaan paikkaansa. Miten lie tuo siirtäminen on kokonaan jäänyt ja siihenhän minä sitten ruohosipulin siemenet laittelin maa-artisokkien päälle. Nyt ne taitavat sitten saada kasvaa sulassa sovussa tämän kesän, koska maa-artisokat ovat itäneet jo niin hyvin, etten niitä enää viitsi siirtää ja siellä seassahan sitten menisi myös hennosti itävä ruohosipulikin. Puolet ruohosipuleista sentään on ihan vapaassakin tilassa kasvamassa.

Pikkuisen on lyhyet nuo istutusvälitkin maa-artisokalla mutta meni jo

Hieman harmillisempaa oli huomata, että perunamaassa on käyty herkuttelemassa. Kahdesta rivistä on päädystä popsittu suurimmat osat parempiin suihin. Todistusaineistoksi oli jätetty multaan sorkkien painaumat, joten peura taitaapi olla syyllinen tähän varsivarkauteen. 


Muuten olen kovin tyytyväinen siihen kuinka paljon perunat (tai siis perunanvarret) ovat kasvaneet. Ja ne tuntuvat tällä hetkellä kasvavan ihan silmissä, sillä juhannusviikonlopun aikanakin varret kasvoivat selkeästi suuremmaksi (tätä en olisi ehkä muuten tajunnut huomata mutta olin ottanut valokuvia sekä torstaina että sunnuntaina  ja niistä kuvista sen eron hyvin huomasi). 

Toivottavasti peurat eivät käy syömässä ihan kaikkia varsia, jotta niitä pottusiakin saisi

2 kommenttia:

  1. Näitä vierailijoita löytyy minunkin kasvimaastani, ainakin perunaa, persiljaa ja viime kesän kehäkukkien perillisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terhakoita vierailijoita kun nuo pikkuperunat olivat vielä tosi syvällä mullassa. :)

      Poista