perjantai 5. kesäkuuta 2015

Hidas pioni ja vesitimantteja

Nämäkin kuvat on otettu 31.5.15. Osalla ihmisistä kuolanpioni kukkii jo kovaa tahtia ja minulla kasvaa kuin täi tervassa. Onneksi nyt sentään jo kasvaa kun edellisellä kerralla näytti siltä, ettei lähde ollenkaan suurempi juurakko kasvamaan. Saa nähdä kukkiiko pioni tänä vuonna vai joudunko odottelemaan kukintaa myöhemmille kesille. 

Kirjoitin edellisessä julkaisussa, että istutin lisää sammalleimua ja sijainniksi itse asiassa ainakin toistaiseksi valikoin pionipaikkojen reunukset. Olen yrittänyt netistä googlailla kasvivaihtoehtoja pioneita ympäröimään ja jäin käsitykseen, että sammalleimu ei haittaisi pionin kasvua. Tarkoitus olisi ihan juurakon ympäristö pitää "vapaana" eli vain reuna-alueilla saisi sammalleimu kasvaa. Halusin muutakin kasvia istuttaa, koska ne tuovat keväällä kauneutta muuten niin tylsänä pilkottavaan multaan. 


Vasemmalla pienempi juurakko ja oikealla isompi. 

Aika matalalta vielä näyttää; pienemmän juurakon kasvu on jo korkeampaa mutta varret tietysti ohuemmat

Vesitimantit löytyivät viime perjantaina maksaruohosta. Ilmeisesti mökillä oli satanut runsaasti vettä hieman ennen saapumistamme ja tämä maksaruoho päätti koristella veden avulla itseään. No minähän tietysti innostuin kamerani kanssa näistä vesitimanteista. Komeamaksaruoho Purple Emperor tämä ilmeisesti on ja lehdet tuosta muuttuvat kasvaessaan tumman luumun sävyiseksi. Viimeisimpänä kuva yllätyksestä, jonka mieheni minulle teki eli taiteili moottorisahalla nimeni klapiin. Ja tämän asettelin tietysti sellaiselle sijainnille, jossa se pihassamme kunnolla näkyy. Tykkään kovasti. 


2 kommenttia:

 1. Kyllä ne pionit siitä kasvaa. Näyttävät vantterilta.
  Pidin torstaina puutarhapäivän. Paitsi kuvasin omenankukkia, eksyin torille ja löysin paikalliselta torimyyjältä ruusupionin ja kuolanpionin taimen. Nyt sitten ihmettelen, mihin ne istuttaisin, että saisivat rauhassa varttua ja ettei tarvitse heti siirtää uuteen kasvupaikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi muillakin on tuota ongelmaa, että joutuupi ihmettelemään ostosten istutuspaikkoja. :) Juuri jouduin istuttamaan kuunliljoja ja kallionauhuksia väliaikaisille paikoille, joista siirrän ne myöhemmin sopiviin sijanteihin. Mutta pioneille toivottavasti löydät kasvupaikat, joissa tosiaan saapi rauhassa kasvaa. Minun pionissa näytti olevan nyt jo yksi nuppu, vaikka varsi on vielä todella matala.

   Poista