keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Pioni ja kaunis metsätähti

Metsätähdet ovat erittäin kauniita ja niitä kasvaa useassa kohtaa mökillämme. Tavallaanhan nämäkin ovat rikkaruohoksi luettavissa, koska en ole niitä piha-alueellemme tarkoituksella istuttanut mutta kaikki kaunis saa kasvaa ja metsätähdet ovat enemmän kuin tervetulleita. 


Pioni oli runsastunut sitten viime näkemän mutta oli edelleen melko matala verrattuna viime kesäiseen muuttohetken varsien korkeuteen. Siispä oletinkin pionin edelleen kasvavan korkeutta reippaasti mutta korkeimmassa varressa tönöttikin yllätyksekseni nuppu; ja tietysti ne muurahaisetkin, joihin totuin jo lapsena kun minulla oli isoäidiltäni tuotu pioni vanhempien pihassa kasvamassa. 


Tämä taitaa jäädä aika matalaksi tälle kesälle mutta jos nyt heti ensimmäisenä kesänä muuton jälkeen kukkii, niin jääkööt matalaksi. 


Minua on edelleen mietityttänyt myös tuo sammalleimujen istuttaminen tuohon pionien ympärille. Olisi erittäin kurjaa, mikäli onnistuisin kasvi-istutuksillani haittaamaan pionin hyvinvointia mutta toisaalta kaipaisin kaunista tähän alueelle kevääksi. Ystäväni kanssa keskustellessa tuli yhtäkkiä mieleeni, että jospa istuttaisinkin tähän sammalleimujen sijaan patjarikkoa. No, nyt on tilattu Kodin kukilta netistä yhdeksän taimea patjarikkoa; muuallekin puutarhassa sitä nimittäin täytyy laittaa lisää. 

6 kommenttia:

 1. Pionit ovat niin kauniita, ovat ihan lempikukkijani. Uskon että patjarikko on hyvä vaihtoehto pionien ympärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinnan lisäksi odotan kovasti, että saisin lisää siemenkotia. Viime syksynä pionissa oli "muuttovaiheessa" kolme kaunista siemenkotaa, jotka irroitin ja kuivatin.

   Patjarikko varmaankin on helppo pitää hallinnassa niin, ettei valtaa ihan koko aluetta vaan saapi pidettyä juurakon luota mullan kasvivapaana. Ja niin kovin kauniskin on.

   Poista
 2. Metsätähtien herkkyys on niin kovin kaunista, että miksipä ei niitä ottaisi puutarhaankin =) Mitenköhän patjarikko pärjää kun pionisi varttuu ja alkaa varjostamaan. Vaikkakin patjarikko on upean näköinen varmastikin tuon pionin kanssa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele mistä tuo nimi tulee, koska ne tosiaan tuikkivat niin kauniisti siellä muun kasvuston seassa. :) Enpä tullutkaan ajatelleeksi tuota varjostamista. Täytyypä muistaa seurailla niin, että pääsen siirtelemään tarvittaessa patjarikot myöhemmin muualle, jos meinaa tulla ongelmia. En halua joutua yhtäkkiä huomaamaan, että ovat kupsahtaneet kokonaan pionin varjossa. :)

   Poista
 3. Metsätähdet ovat aina olleet lemppareitani. Meillä eivät pionit taida tänä kesänä kukkia viime syksyisen siirron vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinun pionit yllättävät ja kukkisivat edes vähäsen. :) Itse yritin myös varautua siihen, ettei viime syksyn muuton vuoksi ehkä tänä kesänä kuki, joten tuo nuppu kyllä yllätti täysin. Toivottavasti se kehittyy ihan kukaksi asti.

   Poista