sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Sormiperhonen

Piti jo edellisen julkaisun yhteydessä valittaa, että bloggeriin tuli ilmeisesti jokin päivitys, joka sotki blogini taustakuvan asettelut. En äkkiseltään osannut korjata asettelua, joten nappasin toistaiseksi taustakuvan kokonaan pois. Mutta toisaalta tällainen ihan valkoinenkin on omalla tavallaan aika raikas. Pitäisiköhän sitä sittenkin kokeilla jossain vaiheessa ennemminkin sellaista, että asettelisi omia lempikuviaan blogin reunoille mutta antaisin taustan olla ihan valkoinen.

Perhosia on saanut hieman jo puutarhassa ihastella ja tällainen pieni sievä suurisilmäinen perhonen kökötti meidän terassilla. Laitoin sormen perhosen eteen ja perhonen kiipesi terassilta sormelleni. 


Ilma oli niin harmaa, että kuvat eivät ole ihan parhaimmasta päästä ja suurin osa kuvista oli hieman tärähtänyt kun yritin tarkentaa yhdellä kädellä tähän pieneen siivekkääseen. 


Aikaisemmin mökillä olen saanut ihastella varvasperhosta ja siitä perhosesta olen tuolloin julkaissut kuvat toisessa lemmikkeihini liittyvässä blogissani. Koska tykkään niistä kuvista edelleen, ajattelin laittaa ne samaiset kuvat nyt tähän perään. Tuolloin ilma oli täydellisen kirkas ja kuvista tuli hyviä ja tarkkoja. 

Yllä olevat perhoskuvat sinisiivestä ovat tähän mennessä ne parhaimmat mitä olen perhosista onnistunut ottamaan. Tämä perhonen vielä kaikenlisäksi lennähti ihan itse alunperin varpaalleni ja viihtyi siinä vaikka kuinka kauan. 

Perhosten lisäksi yksi kasvikuvakin. Viime vuonna taisin ottaa tästä samaisesta maksaruohosta ihan juurikin vesisateen jälkeen tällaisia vesitimanttikuvia mutta tässä jälleen. Tämähän on se tummanvioletti lempimaksaruohoihini kuuluva puutarhan asukas, joita aikoinaan kolme taimea istutin. Viime talven jäljiltä kaksi on edelleen erittäin hyvässä kasvussa mutta yksi näyttää lähtevän hieman huonommin kasvuun. Mutta pääasia, että on elossa. 


4 kommenttia:

 1. Hienoja perhoskuvia. Mielenkiintoinen vihreä perhonen, en muista että olisin aiemmin nähnyt sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en myöskään muista, että olisin aikaisemmin kiinnittänyt ainakaan huomiota tällaiseen perhoseen.

   Poista
 2. Hellä ja herkkä sarja. Kaunista kuvaamista. ja tuo pieni liikkumattomana lähes huomaamaton vihreä perhonen on kangasperhonen. Joissakin kirjoissa nimellä vihernopsasiipi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Jotenkin luotin siihen, että kerrot mikä tuo pieni viherä perhonen on. :)

   Poista