torstai 2. kesäkuuta 2016

Kääpiöjapaninakileija - uusi ihastus

Viime syksyn ihastuttava hankinta eli kääpiöjapaninakileija pääsee poseeraamaan ihan yksinään tässä julkaisussa. Tätä löytyy samoista kukkapenkeistä kuin mihin olen istuttanut tarhakylmänkukkaa sekä kultatyräkkiä, joista aikaisemmin kuvia laittelin. Eli tämä on se toinen violetti, joka tällä hetkellä on ilahduttanut kukinnallaan kera keltaisen kultatyräkin. 

Joudunkohan hurahtamaan akileijoihin enemmänkin? 

Niin herkkä alkaessaan lähestymään kunnon kukintaa

Lehdetkin ovat ihanat

Vielä ei mieletöntä runsautta ole mutta toivottavasti leviäisi hyvin

Kuka voi vastustaa tällaisen hiplaamista?

Koska tämä ihanuus selvisi viime talven yli, vaikka istutin taimet vasta syksyllä, on odotukset korkealla. Ehkä jo ensi kesän alussa saan nauttia huomattavasti runsaammasta kasvustosta. 


4 kommenttia:

 1. Minullakin on tätä kääpiöjapaninakileijaa. Se on todella kaunis. Niin ihania kuvia sinulla. - Blogissani on arvonta, jossa palkintoina on kolme puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anneli! Kääpiöjapaninakileija osui silmääni Viherpeukaloiden verkkokaupassa viime vuonna ja en voinut olla kokeilematta. Tuo valkoinen reunus kukan keskellä tekee tästä vielä raikkaamman ja violettihan on lempivärini.

   Pitääpä tulla kurkkaamaan sinun arvontaa. Ja jossakin vaiheessa otan urakaksi selailla alkuvuoden osalta muutenkin sivu suun menneet blogijulkaisut.

   Poista
 2. Akileijat on niin monipuolisia kasveja. Eri korkuisia, lehdet harmahtavia tai syvän vihreitä, kukinnot yksinkertaisia tai kerrottuja. Jos hurahdat, niin se on menoa. Ja sitten ne vielä risteytyvät ja yllättävät iloisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä vähän pahasti vaikuttaa siltä, että lisää täytyy akileijoja saada. :) Täytyy yrittää hillitä kuitenkin hieman itseä.

   Poista