sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Perhosen poseerausta ja hopeatäpläpeippi kukassa

Kuvattu 21.6.16 ja 25.6.16

Kaunista perhosta voi ja pitää kuvata monesta suunnasta ja asennosta; kengän päällä, kädellä ja kukkasen luona. Jotenkin muistelisin, että olisin tämännäköiselle perhoselle saanut nimenkin viime vuonna mutta vähintäänkin nimi on kadonnut päästä pois. 

Osasipa perhonen valita sopivan kukan, johon lennähti poseeraamaan juuri kun olin kulkemassa ohitse kameran kanssa. Hopeatäpläpeippi on aloittanut kukinnan ja sitä riittääkin sitten hyvin pitkään. Tämä on kyllä yksi ihan ehdoton lempikasvini, koska lehdet ovat upeat ja kukat kauniin väriset; kimalaisetkin tykkäävät käydä lykkimässä päätään kukkasuppiloihin. Tätä on nyt jo tullut leviteltyä useampaan paikkaan puutarhassa, koska lisääminen näyttää olevan helppoa. Leviämistahti on niin runsas, että katkon yhdessä kukkapenkissä olevista tasaisin väliajoin liian pitkälle pyrkiviä varsia ja tungen niitä muualle multaan; sinne se näyttää juurtuvan ja lähtee kasvamaan. Kenkäänkin perhonen päätti lennähtää. Kipaisin hakemaan pikaisesti kameran ja samalla haaveilin, että saisin kävelytettyä perhosen kädelle. Mutta ensin tietysti kuvaamista kengän päällä, jotta saa edes jotakin kuvia. 


Ei ollut pelokas tämä perhonen, koska sormelle kävelyttäminen onnistui helposti vain laittamalla sormi perhosen eteen. Siinä se sitten olisikin viihtynyt ilmeisesti koko loppupäivän, koska pysyi sormella silloinkin kun juoksin pihassa ampiaista karkuun. Lopputuloksena miljoona kuvaa tai ainakin muutama. 

 


10 kommenttia:

 1. Aivan hurmaavia kuvia. Tosiaan tuo kahden ylimmän kuvan perhonen oli valinnut aivan oikean kukan, kyseessä onhopeatäplä, tarkemmin pursuhopeatäplä. Sormiesi kanssa tekee tuttavuutta ratamoverkkoperhnen. onhan se pursu näköjään noissa alemmissakin kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen Tuula! :) No kylläpä sitten tosiaan valitsi oivan kukan. Joo tuli sijoiteltua alkuun ja loppuun juhannuspäivänä nappaamani hopeatäpläkuvat kun yhdistelmä näytti niin kauniilta.

   Näitä ratamoverkkoperhosia olen lähiaikoina nähnyt mökillä aika paljon. Tai mistä sitä tietää, vaikka kyseessä olisi aina tämä sama yksilö.

   Poista
 2. Hienoja perhoskuvia ja olipa muuten rohkea perhonen. Hopeatäpläpeippi on kyllä kiva kasvi. Sitä löytyy omastakin puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Valkokukallisenakin haluaisin tuota hopeatäpläpeippiä, vaikka enemmän violetista tykkäänkin. Violetilla kukalla se on näyttävämpi kun kukat erottuvat niin hyvin. Kävin viime viikolla puutarhamyymälässä ja siellä oli valkokukallista mutta en tiedä miksi ihmeessä en ostanut taimia.

   Poista
 3. Ihania perhoskuvia. Tuollaisia minäkin haluaisin saada otetuksi. Minäkin pidän hopeatäpläpeipistä, joka meilläkin nyt kukkii. Kauniita kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Välillä onneksi käy tuuri ja osuu poseeraavia perhosia ja lisäksi hyvä riittävän valoisa keli. :)

   Poista
 4. Uskomaton sarja perhoskuvia - kuinka saitkaan sen pysyttelemään näin kauan lähellä! Hyvin vähän on näkynyt perhosia näillä main!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tämä hopeatäpläpeipissä poseerannut perhonen ei kovinkaan kauaa viihtynyt paikoillaan mutta tuo "sormiperhonen" oli ihan uskomaton. En olisi uskonut, että pysyy sormella tosiaan silloinkin kun juoksen ampiaista karkuun. :)

   Poista
 5. Kukat ja perhoset ovat aina kauniita katsella, tosi hienosti kuvattu! :) Allu

  VastaaPoista