maanantai 6. kesäkuuta 2016

Arovuokko hurmaa

Kuvattu 22.5.-29.5.2016

Arovuokko on kaunis kukka ja kuvausmielessä aika monipuolinen. Kunnolla aukeamattomana riippuva kukka (tai vielä ihan nupulla oleva) on herkkä ja taas sivusuunnasta katsottuna löytyy lempiväriäni violettia sekoitettuna sopivasti valkoiseen. Myös kukan varren väri sointuu mielestäni itse kukkaan sekä lehdistöön hienosti. 
Kunnolla auennut kukka yläviistosta kuvattuna on terhakka ja koska kukka on melko suuri, kiinnittää arovuokkopöheikkö aina katseen ohikulkiessa. 


Arovuokko asustaa tällä hetkellä edelleen vähän niinkun väliaikaissijainnilla ja alla näkyvässä kuvassa aikalailla keskellä kuvaa. Mutta tuntuu, että tämäkin väliaikaissijainti olisi ehkä sellainen, että haluaisin tätä tässä säilyttää. Ilmeisesti vain on kovin leviävää sorttia (?) siementämällä ja viime vuonna yritinkin nappoa kukkavarret pois ennen kuin siemenet pöllyävät joka suuntaan. Joka vuosi se ei välttämättä ole kuitenkaan mahdollista, koska pöllytyshetki saattaa koittaa juuri sellaisena aikana kun ei ole itse mökillä paikalla.  


Yllä olevassa kuvassa näkyy myös mukavasti kukkivat sammalleimut sekä vasemmalla etualalla hengissä olevat patjarikot. Oikealla etualalla olevassa kukkapenkissä on kuollut sitruuna-ajuruohoni ja ei siinä myöskään isotähtiputki venice ole vieläkään noussut pintaan. Sammalleimujen ja patjarikon välissä pitäisi olla piikkipäivikkiä mutta sekään ei selvinnyt talven ylitse. Vaan onneksi moni muu kasvi kasvaa jo iloisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti