keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Puutarhakaariprojekti aloitettu

Jossakin vaiheessa kirjoittelin ostaneeni kaksi puutarhakaarta tehdäkseni niistä pienen köynnöstunnelin ja pari kuvaakin tuolloin laitoin. Kaaret ovat viime viikonloppuun asti lojuneet kasattuna maassa mutta nyt vihdoin projekti on hurahtanut vauhtiin. 

Kaarien lisäksi ostin rappausverkkoa sekä mustaa rautalankaa ja rautalangan avulla ajattelin kiinnittää verkon kahden kaaren väliin. En ollut yhtään varma onnistumisesta mutta nyt tiedän, että onnistui ja tuli tukeva kokonaisuus. Rautalanka pitää hyvin karkean verkon paikoillaan.

Tästä se alkoi; kaari kumoon maahan ja verkkoa kiinnittämään

Tärkeä työväline on vaaleanpunaiset puutarhahanskat

Kuvittelin tekeväni tämän ihan hetkessä mutta rautalangan pujottelu oli sen verran hidasta puuhaa, että aika monta tuntia tässä meni. Hankalinta oli ihan alkuvaihe kun verkko ei ollut vielä missään kiinni mutta kunhan pääsin alkuun, lähti kiinnitys sujumaan huomattavasti nopeammin.  

Olin ostanut mustaa spraymaalia ja minun piti maalata sillä verkko mustaksi mutta vaaleana verkko näyttää sittenkin paljon hienommalta, joten jätän sen tällaiseksi. Jätin verkkoon molempiin päihin pidemmät ylimääräiset pätkät, jotka on tarkoitus haudata maan alle pitämään tätä paikoillaan. Lisäksi kiinnitän verkkoa myös kaarien molempiin päihin ja myös ne hautaan kiinnitysmielessä maan alle. 

Tällaiselta se nyt näyttää

Melkoista piperrystä mutta tulipahan tehtyä

Muutamissa kohdissa on tällainen "hieno" jatkokohta rautalangassa

Paikoilleen kaarisysteemi ei kuitenkaan ihan hetkeen vielä pääse, koska sijoituskohdan kaivuu jäi vielä pahasti kesken. Alla olevassa kuvassa näkyvät juurakot on nyt jo sentään pois. 


Alla näkyy paremmin sijoituspaikka eli samainen musta keskeneräinen kaivuukohta; tämän läpi tulee toinen kulkureitti hyötypuutarhaan. Kuvassa näkyvän sepelireunuksen vierellä tulee viimeistään ensi kesänä virtaamaan puro ja sen yli teen kaarisillan, jota pitkin köynnöstunneliin kuljetaan. 


6 kommenttia:

 1. Melkoisen työn kyllä teit punoessa verkkoa kiinni. Siistin näköinen lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Urakan suuruus kyllä yllätti mutta lopputulos onneksi palkitsi. :)

   Poista
 2. Siitä tulee upea! Jäänpä odottelemaan jatkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saan hommat etenemään ja pääsen pian esittelemään. Kiitos kovasti! :)

   Poista
 3. Hieno portti. Saat siitä varmasti kauniin aikanaan.
  Katselin noita lappeellaan maassa olevia kaaria ja niistähän saisi myös soikioksi yhdistämällä samantyylisen tuen kukkapenkin ympärille, tai kasvimaan ympärille... Sitten seuraavaan projektiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana vaihe sitten kun pääsee ensimmäistä kertaa kävelemään tuon lävitse niin, että se on oikealla paikallaan. Kiitos! :) Kieltämättä nyt kun sanoit niin reunuksenakin näyttäisi hienolta.

   Poista