torstai 2. heinäkuuta 2015

Kurkistus marjapuskiin

Runsasta määrää erilaisia marjapuskia ei mökiltä vielä löydy mutta vähän kuitenkin. Tällä hetkellä istutettuna on yksi karviainen, kaksi pensasmustikkaa, yksi punaherukka ja yksi mustaherukka. Näistä mustaherukka ilmestyi ihan itsestään ja muut on tarkoituksella istutettu. Punaherukan sain vanhemmiltani viime kesänä mutta se kärsi muutossa niin paljon, että korvaan puskan tänä vuonna ihan uudella. Puskan voisi toki leikata alas ja se sieltä hiljalleen kasvaisi mutta olen malttamaton ja marjapuskat eivät ole niin kalliita, että jaksaisin odottaa. Nämä ovat 28.6.15 kuvattuja kuvia. 

Karviaiseen tulee jo ensimmäisenä kesänä yllättävän paljon marjoja

Tutkiessani marjapuskia, yllätyin löydettyäni pensasmustikoista hieman kukkiakin. Kauhean suurta satoa ei ole ensimmäisen kesän kunniaksi odotettavissa mutta olisihan se mukavaa päästä maistamaan edes muutama marja omista puskista. 

Kauniita ovat mustikan kukkaset

Mustaherukkapensas näyttäisi tuottavan kohtuullisen sadon mutta ei mitään mahdottoman suurta. Ei näistä taida vielä mehuja paljoa keitellä mutta eiköhän sitä sitten tulevina vuosina. Vieläkään en tiedä, että jätänkö puskan paikalle, johon mökin taakse yhtäkkiä ilmestyi vai siirränkö johonkin muualle. Joka tapauksessa minun on pakko kaivaa pensas ylös, koska maata on nostettava korkeammalle siitä missä tämä päätti kasvaa mutta saattaapi olla, että istutan sen siihen takaisin ja hankin ehkä kaverinkin vierelle. Tämä on joka tapauksessa vasta syksyn puuhia, jotten häiritse marjoja. 


4 kommenttia:

 1. Liikeneekö muutama maistiaiskarviainen tännekin kunhan kypsyvät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan ei käy kukaan muu napsimassa parempiin suihin. :D

   Poista
 2. Kolme kukkaa löytyi minunkin viime syksynä istuttamastani pensasmustikasta. Pitääköhän asettua vahtimaan niiden kypsymistä, ettei räkätit vie parempiin suihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taisi äkkiseltään katsottuna olla jotakuinkin kymmenkunta kukkasta, ihan maksimissaan parisenkymmentä kahdessa pensaassa. Talvea varten laittamani ruma suojaverkko on edelleen paikoillaan mutta ylhäältä sinne tietysti linnut pääsevät varkaille. Täytyy henkisesti varautua siihen, että joku toinen ne sieltä nappaa suihinsa. :D

   Poista