tiistai 8. heinäkuuta 2014

Toteutettu haave

Toteutimme haaveemme ja rakensimme oman vapaa-ajan asunnon piiloon metsän keskelle. Rakentaminen alkoi syksyllä 2011 perustusten tekemisellä ja tammikuussa 2013 tehtiin käyttöönottotarkastus. Ulkomaalaukset valmistuivat syksyllä 2013. Siitä lähtien olemme rakennelleet paljon rauhaisampaan tahtiin ja jopa piha-alueita olen päässyt hieman laittelemaan.

Piha-alueet ovat ikuisuusprojekti ja laittelen pihaa aina kun huvittaa. Minulla ei ole pakkomiellettä saada piha-aluetta heti valmiiksi vaan siinä riittää mukavaa tekemistä aina; hiljaa hyvä tulee. Jo tehdyt asiat kuvailen blogiin ajan myötä ja uudet puuhastelut sitä mukaa kun niitä tulee tehtyä. 

On mukava myöhemmin palata katselemaan maisemia ennen muutoksia ja nähdä puutarhan kehittyminen. Pelkkä valokuvien taltioiminen tietokoneen kansioihin ei ajaisi samaa asiaa, koska tekemisiin liittyvät tekstit jäisivät pois; blogi on sähköinen kuvakirja, jonka päivittäminen on helppoa. 

Kuva on syksyltä 2013 mutta ulkoisesti ei juurikaan ole muutoksia tullut

Yllä olevassa kuvassa on kaiken sydän. Hirsirunko tilattiin Karvian hirsirakentajilta ja malli on hirsimökki 40. Mökin hirret on maalattu Tikkurilan Valtti Akvacolorilla: hirret sävy 5071 Tatti ja pystytolppien, ikkunoiden ja ovien sävy 5073 Petäjä. Vaaleat osat on maalattu Tikkurilan Vinhalla ja sävy valittu Puutalot-värikartasta mutta sävyn koodi minun täytyy tarkistaa jälkikäteen. Lopputulos on mielestäni hyvin mäntymetsään sopiva ja metsän keskelle sopivana olisi tarkoitus pitää myös piha-alueet. 

3 kommenttia:

 1. arja.seppala@suomi24.fi9. heinäkuuta 2014 klo 20.15

  Kyllä on mukavan näköisiä istutuksia ja hermolepokohde, jossa pystyy vapaa-ajalla lataamaan akkuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muitakin istutuskuvia on odottamassa sitä, että saan ne julkaistua. :) Ja täytyy purokin jossain vaiheessa "esitellä", vaikka se tuli tehtyä jo viime vuonna.

   Poista
 2. Hitaasti hyvä tulee! :)

  VastaaPoista