keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kohti kaunista kivikkopuutarhaa

Alla olevassa kuvassa näkyvään kohtaan oli tarkoitus alunperin kerätä kiviä ihan puhtaasti täytemaaksi ja pintaan piti tulla sama sepeli, mikä näkyy kivikkoalueen vierellä. Kivimäärän oltua jo melko runsas, alkoi alue näyttämään kauniilta nimenomaan kivikkona, minkä jälkeen kivien keräysperiaatetta muutettiin ja tavoiteltiin eläväpintaista kivikkoa tuomalla myös suurehkoja kiviä alueelle. 


Kivikon sekaan on tarkoitus hiljalleen istutella myös kukkia ja ihan ensimmäisenä rakastuin kauniisiin mehitähtiin. Bauhausista sai mehitähtiä edukkaammin, jos osti kaksi, joten niitä tuli ostettua neljä. Ensisijaisesti pariton lukumäärä miellyttää silmääni enemmän, joten ihmettelen, että lankesin tarjouksen perusteella parilliseen määrään. Mahdoinkohan säästää euron vai kaksi? Ja loppujen lopuksihan rahaa meni enemmän kuin jos olisin ostanut sen kolme. :)

Kuten alla olevasta kuvasta näkee, neljän ryhmä on hieman tylsä. Olisin toki voinut istuttaa neljännen eri paikkaan kivikossa mutta muualle olen ajatellut istuttavani jotakin ihan erityyppistä kasvia. Jotta pääsen ajan myötä omaa silmääni täydellisesti viehättävään lopputulokseen, olen aloittanut heti laajentamaan mehitähtien kasvualuetta istuttamalla pieniä ruusukkeita uusiin paikkoihin; toivottavasti laajentaminen onnistuu. En ole varma missä vaiheessa ruusukkeita voi irroittaa mutta olen irroittanut vain sellaisia, jotka lähtevät hyvin kevyellä otteella irti.  


Vaikka kokonaisuutena asettelu ei tällä hetkellä ole paras mahdollinen niin yksilöinä mehitähdissä silmä lepää; jokainen on yksilöllinen taideteoksensa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti