keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Unohtuneet ilahduttajat

Kuvattu 13.5.-14.5.2017

Muisti tekee välillä tepposet, sillä alkukeväästä kuvittelin, että olen syksyllä laittanut vain krookuksia multaan muhimaan mutta en muita sipulikukkia. Tässä kevään myötä totesin, että jotain tulppaaneitakin olen lehtien perusteella laittanut mutta muuta en tietenkään.

Yhtenä päivänä kuitenkin tajusin, että ostinhan minä hyasintteja (näin muisteli siskonikin hänelle tätä tarinoidessa). Mietin, että mahdoinkohan unohtaa laittaa ne maahan kun ei ollut mitään mielikuvaa mihin ne muka olisin istuttanut eikä kukkapenkeissä näkynyt alkujakaan. Ehdin olemaan jo aika harmissani ja oletin törmääväni jossain vaiheessa sipulipussukoihin.

Vaan... Perjantaina mökillä odotteli terhakat hyasinttien alut mullassa. Jippii!


Siinä samassa palautuivat syksyiset mielikuvat siitä hetkestä kun sipuleita maahan sijoittelin ja mietin miten ne asettelisin. Kuinka ihmeessä voi ihmisen mieli tyhjentyä näin totaalisesti. Pääasia on, että sipulit ovat maahan päätyneet ja jossakin vaiheessa saan nautiskella hetken ihanista hyasinteista kukkapenkissä. 


Ei hyasintit ainoita unohduksen kohteita olleet sillä ns. havupenkistä alkoi pilkistelemään lehtiä. Muistan kyllä, että istutin tämän istutusalueen toiseen päätyyn kasveja mutta näemmä olen hankkinut kallionauhustakin ja istuttanut sitä tuonne taustalle. Kesä näyttää oliko hyvä idea vai ei. Joka tapauksessa olen iloinen unohtuneesta hankinnasta ja toivon, että se näyttää hyvältä tuolla. Havut jäävät kylläkin koon suhteen toistaiseksi vielä kallionauhuksen jalkoihin.  


Kallionauhus

Ps. Toisessa kukkapenkissä minulla on tummalehtistä (luumu) kallionauhusta. Vielä ei näy pienintäkään elettä siitä, että sieltä pyrkisivät maan pinnalle nousemaan. Toivon, että se johtuu ihan vain siitä, että ko. kukkapenkki on varjoisammassa kohdassa kuin näiden kallionauhusten koti ja pian sieltä jo kurkottelevat valoa kohti. 

Ja 17.5.17 illalla vielä pieni lisäys tähän julkaisuun. Facebook muistutteli minua, että vuonna 2015 tähän aikaan hyasintit olivat jo ihan täydessä kukassa ja nyt vasta noin pikkuruisina alkuina. Hieman myöhässä siis kevät. :) Alla samoihin aikoihin kuvattuja kuvia vuodelta 2015:

2 kommenttia:

 1. En siis ole ainoa, joka ehtii talven aikana unohtaa, mitä on syksyllä tullut maahan kätkettyä. Vaikka teen kaikenlaisia istutuslistoja, eivät nekään ole täydellisiä. Kaipa sitä loppukesästä alkaa jo aivot valmistautua talviunille, joten ihan kaikki ei enää muistiin painu.
  Todellakin paljon myöhäisempi ja hitaampi kevät tämä on ollut pariin edelliseen verrattuna. Ihanaa kuitenkin, että vihdoin tuli aurinkoista ja lämmintä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinulle myös! Taitaa olla syksyllä jo niin täynnä muisti kesän puutarhapuuhasteluita, ettei enää kaikki syksyn istuttelut mahdu tallentumaan. Toivottavasti lämpöiset kelit jatkuvat, jotta kasvit suhahtavat oikein kunnon kasvuun. :)

   Poista