sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Oksasilppuri

Kuvattu 6.5.2017

Lauantai oli upea päivä eli lämmintä riitti. Se olikin ensimmäinen mökkipäivä tänä vuonna kun ulkona tarkeni paremmin kuin hyvin ihan pelkässä hihattomassa. Viikonloppuna tuli aherrettua aika paljon mutta jos aloittaa tällaisesta pikkuahertamisesta eli raivausten jäljiltä olleiden oksien pilppomisesta uudella oksasilppurillamme. 

Puoliskoni raahasi oksaläjiä lähemmäksi ja vuoron perään silppuilimme molemmat koneen avulla oksia sopivaksi katteeksi. Ihan hauskaa puuhaa ja nämä ensimmäiset tuotokset pääsivät puuliiterin ympärille vuorenkilpien sekaan rauhoittamaan rikkisten kasvua. 


Ihan sopivaa silppua syntyy ja irroitettavan säiliön avulla saa helposti kuljetettua katteen haluamaansa paikkaan

Edellisenä viikonloppuna kitkin tältä alueelta sekä sepelille että vuorenkilpien sekaan kasvaneet rikkikset ja tänä viikonloppuna laitettiin kate pintaan. Harava täytyisi ostaa mökille, jotta saisi sepeliltä haravoitua mm. neulaset. Suotta niiden antaa maatua sepelin sekaan sopivaksi kasvualustaksi. 

Ajan myötä vuorenkilvet hoitavatkin jo itse maan peittämisen

Oksasilppuri tosi toimissa (video):


Aikaisemmin hankimme polttomoottorilla toimivan oksasilppurin mutta sen toiminnan kanssa on ollut ongelmia ja odottelemme edelleen reagointia paikasta, josta silppurin hankimme. Toivottavasti saataisiin se joko korjattua tai rahat takaisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti