lauantai 13. toukokuuta 2017

Kylmänkukat kukkivat

Kuvattu 6.5.2017

Tarhakylmänkukka poseerasi jo aikaisemminkin kauniina karvapallerona; nyt pääsevät poseeraamaan kauniisti kukkivana. 


Violetti on lempivärini mutta nyt kyllä valkoinen kylmänkukka vie voiton kuvauksellisuudessaan tällä kertaa. Valkoinen väri karua maata vasten näyttää niin raikkaalta ja kauniilta. 

Upea tämä violettikin on ja livenä enemmän mieleen

Ihanat karvat terälehtien ulkopuolella

Hyvää vauhtia kasvavat myös jaloakileijani

Ensimmäinen puutarhan suihkulähde laitettiin jo pääsiäisenä toimintaan ja siitä julkaisinkin aikaisemmin jääaiheisen julkaisun. Toinen pienempi suihkulähde pääsi vauhtiin viime viikonloppuna. Molemmat purot ovat vielä ilman puropumppua, koska ei haluttu ottaa mitään riskiä pumppujen jäätymisen suhteen. Nämä suihkulähdepumput sen sijaan ovat sen verran halvempia, että uskaltauduttiin ottamaan riski. 

Aikaisemmin olemme saaneet laitettua purot päälle jo huhtikuun alkupuolella, joten kyllä tämä kevät tuntuu ihan älyttömältä. Edelleenkin ennusteet lupailevat melkoisen matalia lämpötiloja vuodenaikaan nähden. 


6 kommenttia:

 1. Onpas kauniita keväisiä kuvia. Meilläkin on tänään aurinko paistanut, mutta huomiseksi on luvattu lumisateita. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti lunta ei enää sataisi ja lämpötilat nousisivat, jotta kasvit pääsisivät parempaan kasvutahtiin. Onneksi näistä kevään ensimmäisistä on päässyt jo nauttimaan. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle myös.

   Poista
 2. Tarhakylmänkukkia täytyy kyllä hankkia. Mulla oli aikanaan Röde Klocke -nimistä, ja se kukki kauniisti monta vuotta kivikon reunalla. Se oli kaunis myös kesällä haituvineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasin tänään kylmänkukkia lisää. Esimerkiksi tämän julkaisun valkoinen on nyt kauniisti nuokkuva ehtoopuolen nuppu. Tuntuu, ettei näiden katselemiseen ja kuvaamiseen kyllästy mitenkään. Meinasin jo tilata lisää taimia mutta ehkä nämä nykyiset saavat ainakin toistaiseksi riittää. Tykkään kovasti myös kukinnan jälkeen ilmestyvistä haihtuvapallukoista.

   Poista
 3. Akileijat ovat kivoja kevään piristäjiä. Violetti kylmänkukka on hieno, upea sävy kukassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akileijoja on itsellä nyt kahta erilaista mutta himo on hankkia tänä kesänä lisää. Ja vaikuttaisi olevan aika kestäväkin.

   Poista