maanantai 4. heinäkuuta 2016

Puuhun pakeneva sisilisko

Kuvattu 25.6.2016

Hyötypuutarhan puolella on ollut pientä polkuprojektia ja uuden polun tekeminen vaatii pintamaan poistamista. Tai pintamaan poistaminen kuorikatteen alta kannattaa ja sekin on tullut opittua kantapään kautta. Kyllähän suoraan pintamaan päällekin kuorikatteen avulla tehdyt polut ihan kohtuullisesti toimivat mutta korjailua niihin on joutunut jo tekemään. 

Mutta vielä ei polkuprojektikuvia, koska kuvat ovat vielä valintavaiheessa eli nyt esittäytyy kaivuupuuhia pelästynyt sisilisko; pieni parka, joka paniikissa pakeni puuhun kun lapio lähti heilumaan. Jos olisin liskon sieltä varvikon seasta huomannut, en olisi aloittanut niin raivolla maan lapioimista. Onneksi häntää ei paetessa pudottanut. 
Hyötypuutarhan alueella luonnostaan kasvavat mustikat ovat melko aurinkoisessa paikassa ja sadosta vaikuttaisi tulevan runsas. Jonkin verran olen kypsiä mustikoita tässä parin viikon aikana jo saanut napsia suuhun. Pensasmustikoissa sen sijaan ei vielä kypsiä mustikoita näy. 


Vaskitsankin olen muuten tässä lyhyen ajan sisällä nähnyt kaksi kertaa mutta harmillisesti kamera ei ole ollut saatuvilla. Kaunis liskoeläin. 

8 kommenttia:

 1. Hienosti naamioituu sisilisko puun rungolle! Mahtaakohan olla pikkuisia mahassa, kun on noin pullea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietiskelin kun pulleroista vatsaa katselin. Mielellään lisää pikkuliskoja mökkipihaan ottaisin. Nyt saa jo rauhassa jatkaa valitsemassaan paikassa asustamistakin kun siirryn lapioineni muiden alueiden kimppuun. :)

   Poista
 2. Tosi pullea sisilisko - pina varmaan siellä vilistää koko liskoperhe! Upea juttu, kun hyötypuutarha liittyy mustikkametsään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pyrkinyt varjelemaan hyötypuutarhan alueella olevaa varvikkoa parhaani mukaan, jotta seassa olisi mustikka- ja puolukkapöheikköjä siellä täällä sekä tietysti kaunista kanervaa. :)

   Poista
 3. Minultakin meinasi lisko mennä puunrungolla ohi, mutta palasin onneksi katsomaan kuvia uudelleen. Yhteen aikaan meidän pihalla näki usein sisiliskoja, mutta ei enää nykyisin. Tuskin Juuso-kissakaan niitä on karkoittanut, sillä pitkään elivät sulassa sovussa samassa pihapiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, mihinköhän lie nämä söpöläiset sieltä kadonneet. Meillä näkyy aika vaihtelevasti liskoja mutta onneksi toisinaan usein. Toivottavasti viihtyvät jatkossakin. :)

   Poista