torstai 21. heinäkuuta 2016

Kyläkurjenpolvi Double Jewel ja värikkäät kumppanit

Kuvattu 25.6.-26.6.2016 ja 10.7.2016

Lempikukkapenkissäni kyläkurjenpolvi 'Double Jewel' on huitonut tänä vuonna huomattavasti suurempiin korkeuksiin kuin taustalle istutetut muka korkeammat jaloangervot. Nyt siis kukkapenkin keskellä könöttää kaikista korkein kasvi vaikka tarkoituksena oli, että tämän ja suuren kiven välissä olevat jaloangervot nousevat korkeimmalle. Toisaalta, tässä on niin kauniit kukat että pääasiallisesti huomioi kiinnittyy niihin enkä varsinaisesti murehdi suunnitelmista poikennutta korkeuseroa (vaikka vähän murehdinkin). 

Kukkia riittää ja kukinta kestää onneksi ilahduttavan kauan

Seuraavaksi on peräkkäin kaksi ns. samaa kuvaa mutta näiden ottamisessa on ollut pieni väli. Ensimmäisessä kuvassa keltamaksaruoho on reunassa parhaassa hehkussaan ja tykkään todella paljon tästä vaiheesta kun keltamaksaruohon vierellä kukkii hopeatäpläpeippi. Ylemmässä kuvassa pikkutöyhtöangervo ja kyläkurjenpolvi ovat vasta aloittelemassa kukintaansa. 


Alemmassa kuvassa kyläkurjenpolvi ja pikkutöyhtöangervo ovat hyvässä kukassa mutta keltamaksaruoho on jo kukinnan ehtoopuolella. Tässä erottuu nyt myös hyvin se kuinka korkealle kyläkurjenpolvi puskee tästä kuvakulmasta katsottuna vierellä oleviin jaloangervoihin nähden. Mutta ehkä tulevina vuosina tuo korkeusero muuttuu toiseen suuntaan. 


Pikkutöyhtöangervo

Hopeatäpläpeippi

Keltamaksaruoho

2 kommenttia:

 1. Minullakin kyläkurjenpolvi (Splish Splash tai vastaava, en muista tarkasti) on kasvanut todella korkeaksi. Sen se teki viime kesänäkin, joten ilmeisesti korkeus kuuluu sen vakio-ominaisuuksiin.
  Kukkapenkkiäsi voi katsella useammasta suunnasta, joten pikkutöyhtöangervo on edelleen ihailtavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, että onneksi voi tosiaan katsella useammasta suunnasta. :)

   Poista