maanantai 11. heinäkuuta 2016

Etupihan kukkivia ja uusia hankintoja

Kuvattu 18.6.2016, 25.6.2016 ja 3.7.2016

Olen käynyt kolmeen otteeseen muutaman viikon sisällä puutarhamyymälässä ja etupihan kukkapenkitkin ovat saaneet sen seurauksena lisätäytettä. Viimeisin käynti oli juuri ennen viime viikonloppua, joten muutamat uudet kasvit näistä kuvista vielä uupuvat. Uusien hankintojen lisäksi olen päässyt kuvaamaan etupihan tämän hetken kukkijoita. 

Alppipiikkiputki 18.6.2016; taustalla näkyvät kukat vielä osittain vihreät

Alppipiikkiputken vierellä kukkii tarha-alpi Alexander, jossa ihastuin kaksivärisiin lehtiin. Lapsena istutin vanhempieni pihaan tavallista tarha-alpia mutta tästä tykkään paljon enemmän. 

Lehtiä on joku tykännyt maistella


Kultatyräkissä on hauskat pallerot; osassa keltaiset ja osassa tällaiset punervat

25.6.2016

Uusia tähän kukkapenkkiin tehtyjä hankintoja ovat syysleimut eli uudet taimet kuolleiden tilalle. En löytänyt täysin samoja lajikkeita mutta varmasti ihan hyvät vaihtoehdot nämäkin: Phlox paniculata 'Aida' eli purppuranpunainen syysleimu sekä Phlox paniculata 'Mia Ruys' eli valkoinen syysleimu.  

3.7.2016; pikkuhiljaa rehevöityy ja nyt tässä on jo lisää istutettuja kasveja

Yllä olevassa kuvassa oikeassa reunassa näkyvä hiekkamaruna on kaunis mutta ehkä leviää turhan voimakkaalla tavalla ollakseen osa tällaista kukkapenkkiä. Luultavasti tulen siirtämään sen johonkin, jossa saa levitä ja pääsee paremmin oikeuksiinsa. 


25.6.2016; Nyt näyttää jo taas hieman rehevämmältä

Myös viereinen kukkapenkki on saanut uusia asukkaita. Nyt en muista, että joko jo jossakin julkaisussa kerroin siirtäneeni kivikkopuutarhan vierelle väliaikaispaikkaan laitetut jaloangervot tähän ja nuo muuttajat ovat hopeamarunapöheiköstä hieman vasemmalla olevat neljä taimea. Arvon koko ajan, että siirtäisinkö tähän enemmänkin jaloangervoita mutta toisaalta näin aurinkoinen paikka ei taida olla se ihan paras mahdollinen? 


Kokonaan uusia hankintoja tähän kukkapenkkiin ovat: 
 • Lysimachia ciliata 'Firecracker' eli ripsialpi
 • Aquilegia Cultorum-Ryhmä 'Spring Magic Rose and Yellow' jaloakileija
 • Coreopsis grandiflora 'Rising Sun' eli isokaunosilmä

Ripsialpi ja tähän ihastuin ihan vain lehtien värin vuoksi

Isokaunosilmä, jossa piti olla keskellä eri väriä mutta ei ole


Hopeamarunan edustalla oikealla kasvaa punatähkät, jotka istutin syksyllä juurakkona

25.6.2016

3.7.2016; pilvipeite muodosti erikoisen kuvion taivaalle

Uudesta akileijasta tuli otettua niin monta kuvaa, että julkaisen ne ihan erikseen, joten tässä näkyy nyt vain kauempaa katsottuna kaunista vaaleanpunaista väriä tuossa tummien ripsialpien edessä. 

Lopuksi pari kuvaa kääpiöjapaninakileijan kauniista lehdistä vesisateen jälkeen. Lehdet kannattelevat vesipisaroita kuin pyöreitä timantteja. 2 kommenttia:

 1. Kivoja hankintoja! Alppipiikkiputkea hiplailin myymälässä juuri muutama päivä sitten, mutta lopulta ajattelin, että jospa sen siemenkylvö vielä joskus onnistuisi. Näyttää olevan kuvista päätellen pölyttäjien mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella pölyttäjien mieleen. Kamerassa odottelee uusi kuva alppipiikkiputkesta ihan täynnä kimalaisia. :D Suosittelen! :)

   Poista