sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Mukulakiveystä

Kuvat 19.8.-22.8.15

Lipputanko sijaitsee meillä hyvin keskeisellä paikalla. Maata jouduttiin korottamaan lipputangon "jalan" ympäriltä, koska monttua kaivaessa tuli suuri kivi vastaan. Korotus hoidettiin yllätys yllätys kivien avulla ja jotta kiviteema vain jatkuu, halusin pintaan mukulakiveyksen pienistä kivistä. Kivimuuri on miehen käsialaa (kuten myös lipputangon paikkavalinta ja kaivuupuuhat). 

Mökin suunnasta kuvattuna näyttää tällaiseltaKivimuurien sisällä on ensin runsas kerros sepeliä, joka oli saanut painua jo pitkän aikaa paikoilleen. Päälle laitettiin ylimääräiset kahitiilet sekä verkkoa. Mies työsti betonia (S100) ja minä tasoittelin paikoilleen ja painelin/asettelin kivet. Tarkoitus on tehdä tähän porras samalla tavalla mutta betoni loppui kesken. 

Alla olevasta kuvasta katsottuna vasemmalla on kivien sekaan laitettu aika paljon hiekkapitoista multaa ja kolmea erilaista maksaruohoa: kelta-, valko- ja oregoninmaksaruohoa. Toive on, että ne selviäisivät hyvin paahteisella paikalla, jotta tähän saa vähän vehreyttäkin mukaan. 

Vasemmassa reunassa saa maksaruohot levitä runsaasti

Koska betonin kanssa leikittiin, kokeilin tehdä ensimmäiset betonisaappaat

Täydelliset näistä ei kummastakaan parista tullut mutta tykkään niistä silti laatoituksen vieressä seisomassa (sijainnit näkyvät ensimmäisessä kuvassa)

5 kommenttia:

 1. Kylläpäs näyttää kauniilta. Teillä on todella kaunis piha ja kauniisti laitettu. Hienoa työtä olette tehneet. Nuo saappaat ovat ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime ja tänä kesänä on kyllä tullut uurastettua paljon pihan parissa ja on niin ihanaa nähdä työn tulos. Ja toisaalta myös se odotus, että mihin suuntaan istutukset kehittyy ja samalla oma makukin. Kiitos kovasti!

   Poista
 2. Tulipa tosi hieno kiveys. Noita betonisaappaita on netissä näkynyt paljon, ja mieli on tehnyt itsekin kokeilla. Ehkä ensi kesänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin haaveilla betonisaappaista jo viime kesänä mutta se jotenkin jäi. Tänä kesänä sain ystävältäni kahdet vanhat saappaat ja nyt tuli kokeilu toteutettua. Tuntuu, että "betoniaskartelu" on muutenkin lisääntynyt tosi paljon ja itsekin tulee seurailtua yhtä aiheeseen keskittynyttä facebook ryhmää. Ja kommenttisi kautta huomasin, että kiveyshän se on oikea sana eikä kivetys. Mistähän omaan puheeseeni tuo t on tupsahtanut mukaan. :D Kiitoksia!

   Poista
  2. Täytyi käydä ihan korjaamassa tuo tekstini. :)

   Poista