tiistai 8. syyskuuta 2015

Kukkivaa

Kuvattu 4.9.-6.9.15

Nyt ihan vain kukkaihastelua. Olen iloinen, että nauhukseni ehtii hieman kukkimaan jo tänä kesänä, vaikka olen ne juurakkona kesäkuussa vasta istuttanutkin. Kasvin väriyhdistelmä on täydellinen ja en malta odottaa sitä, että tulevina vuosina ne kasvavat suuremmaksi ja kukkivat runsaammin. Lisää kukintaa on vielä tulossa

Kohtuullisen lähellä kallionauhusta asustelee tänä kesänä istuttamani sinipallo-ohdakkeet, jotka ilokseni tekivät kukkapallerot jo tänä vuonna ja ovat vihdoin aloittaneet varsinaista kukintaakin. Nauhukset ja sinipallo-ohdake näkyvät samalla silmäyksellä ja väriyhdistelmä on hieno. Näiden välimaastossa kukkii vaaleanpunaisen ja viininpunaisen sävyissä tädiltä saadut kukonharjat ja en voi kuin ihastella. Miltä näyttääkään värit siinä vaiheessa kun sinipallo-ohdakekin on runsas pöheikkö. Sulkaneilikoiden kukinnasta mainitsinkin jo edellisessä puutarhakaarijulkaisussa

Tässä siis lähikuvaa kauniista kukista

Myös reunusasterini on innostunut aloittamaan kukinnan lähellä sulkaneilikoita

Kukassa on myös ruusupapu, joista osa kiipeilee pystyyn jätettyä pientä männynrunkoa pitkin kasvimaan vierellä puutarhakaaren lisäksi. Tämä runko taitaisi olla järkevintä kuoria, jotta kestäisi pidempään mutta en ole ainakaan vielä saanut aikaiseksi. 


Myös blogin bannerissa komeileva nimetön maksaruoho on kohta täydessä kukassa. Edelleen harmittaa, ettei tullut ostettua tätä kuin yksi taimi mutta pidän silmät auki, jos löytäisin joskus tätä vielä lisää. Tämä väriyhdistelmä on vaan niin kaunis. Jos joku tälle nimen tietää, otan kiitollisena vastaan. 2 kommenttia:

 1. Minulla on tuota samaa kallionauhusta. Tykkään, että se on helppo ja kaunis loppukesän kukkija. Meillä se on selvästi alkanut viihtyä ja lisääntyä, mutta ei yhtään haitaksi asti.
  Sulkaneilikoita on näköjään monenlaisia. Tässä linkki postaukseeni, jossa on minun sulkaneilikkani: http://rikkaruohoelamaa.blogspot.fi/2015/07/esittele-kiva-blogi-ja-se-siirtyy.html. Sain oman sulkaneilikkani vuosia sitten vanhemmiltani. He eivät tienneet sen nimeä, mutta kertoivat kuulleensa sitä nimitettävän kartanoruohoksi. Hopeanväriseltä ruoholta se ennen nuppujen muodostumista vaikuttaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on tuota "oikeanlaista" sulkaneilikkaa, jota ehdottomasti haluaisin myös. Ihastuin näihin puutarhamyymälässä juurikin tuon hopeanvärisen lehtimättään vuoksi. Googlailen uudet kasvit ennen ostamista hahmottaakseni ulkonäköä kunnon kasvuvaiheessakin ja yllätyinkin kuinka erinäköisiä sulkaneilikoita google tarjosi näytille. Ensi keväänä yritän pitää silmät auki löytääkseni samanlaista kuin sinulla. :)

   Toivottavasti meidänkin kallionauhus viihtyisi. En ole varannut mahdottoman paljoa tilaa levitä mutta saisi mieluusti kasvaa hiljalleen massiivisemmaksi, jotta olisi vielä näyttävämpi. Toki sanotaanko, että pienillä kasvimuutoksilla saan järjestettyä tarvittaessa vähän enemmänkin leviämistilaa.

   Poista