maanantai 10. elokuuta 2015

Punervaa ja kanervaa

Kuvattu 29.7.15

Ruskoakeena on pieni mutta tykkään siitä todella paljon. Varsinkin auringossa punervana hehkuvat piikkipallerot ovat valloittavat. Ruskoakeenaa löytyy rivi puron varrelta mutta se ei ole juurikaan vielä levinnyt. Toivon ja odottelen, että se leviäisi koko varren alueen täyteen ja lähtisi jonkin verran matkustamaan laattakivienkin väleihin. 
Puron yläaltaan vierelle toin jo heti ensimmäisenä kesänä kanervaa metsästä ja se on pysynyt hyvin hengissä ja on aloittanut kauniin kukinnan. Muutenkin meillä esimerkiksi hyötypuutarhan alueella on suuria kanervakohtia, jotka hehkuvat tällä hetkellä kauniin violettina. Kanerva saa siellä levitä ja kaunistaa ympäristöään. 


Kääpiöpurppurahappomarjan lehtien väristä tykkään kovasti ja heräteostoksena ostinkin yhden pikkupuskan vielä lisää ensimmäisellä lomaviikollani. En ostaessa yhtään miettinyt paikkaa mutta niin se vaan lähti mukaan. Mökille päästyäni aloin hahmottelemaan, että sopiva sijainti voisi olla näiden kahden jatkeena, koska näiden vierellä on hieman sellainen tyhjähkö kohta. Kolmas pikkupuska päätyi kuitenkin puutarhakaaren edustalle, joten jossakin vaiheessa täytyy ostaa ainakin yksi pensas vielä lisää ja sillä kertaa ihan suunnitellusti. 4 kommenttia:

 1. Oi, miten hieno kasvi tuo ruskoakeena. Olen joskus yrittänyt kasvattaa sitä siemenistä, mutta tulos oli pyöreä nolla. Kaunis väri ja lumoavat pallokukinnot.
  Muutenkin olet onnistunut hyvin puron varren istutuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Juuri kävin hellästi nyppimässä pienten pehmeiden lehtien väleistä hieman yritteliäitä rikkiksiä pois. Riskillä kokeilin aika vähäiseen multatilaan nämä istuttaa mutta ainakin vielä vaikuttaa hyvältä ja yksi talvikin on jo takana. Voi harmi, ettei siemenkokeilusi onnistunut. :(

   Poista
 2. Onpa kiehtovan näköinen tuo ruskoakeena. Ja tykkään niin tästä sun blogista! Kiva kun jaksat lomallakin rustailla tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskoakeenasta innostuneena ostin ekalla lomaviikolla kokeiluun siniakeenaakin. Tekee piikkipallot ja lehdet on samanlaiset muuten mutta väri on enemmän sinertävään taittava vihreä. :) Kiitos!! :) Täytyy aina välillä laiskotella koneen ääressä ja samalla sitä sitten purkaa kamerasta kuvia, että mahtuu ottamaan uusia. :D

   Poista