perjantai 7. elokuuta 2015

Ihanat mökkituliaiset

Tätini kerää vuosittain kukonharjoista siemenet ja kasvattaa seuraavana vuonna siemenistä itse uusia kukonharjoja. Tänä vuonna tätini kasvatti parvekelaatikollisen verran niitä myös minulle. Pitkän ajan kokemuksen kautta hän kertoi, että siemenistä kasvatetut eivät koskaan näytä samalta kuin mistä hän on siemet kerännyt mutta ei se mitään, koska nämä näyttävät upeilta. 

Sain nämä jo viime viikon maanantaina eli 27.7. kun äitini ja tätini tulivat kyläilemään päiväkseltään mökillä ja istutin sekä kuvasin nämä 28.7.
Istutin kukonharjat ryppäänä kohtaan, josta siirsin laakakatajan pois odottelemaan jotakin muuta sijaintia. Viimeinenkin havu siis lähti tästä kohtaa pois. Nyt kukonharjat saavat asustella ja kasvaa tässä tämän kesän. Tätini kertoi, että kasvuvauhti on runsaasti myöhässä viileän kesän vuoksi mutta josko nyt kasvupyrähdyksiä tulisi enemmän kun erittäin lämpöistä on riittänyt koko viikon. Kukonharjojen lisäksi sain tuliaisena Jalokellon ja alla on kuva kohdasta, johon sen haaveilen istuttavani. Vielä en sitä kuitenkaan ole istuttanut, koska kääpiökatajaa on siinä istutuspaikalla tiellä ja ne pitäisi siirtää johonkin muualle. Kauniisti tämä kukkii tässä purkissaankin ja pysyy hyvin hengissä kun vain muistan kastella. :) Tässä näkyy kauempaa tuo haaveilemani istutuspaikka

Arovuokkokin innostui kukkimaan uudelleen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti