tiistai 4. elokuuta 2015

Kaunista kukkivaa

Kuvattu 28.-29.7. poikkeuksia lukuunottamatta :)

Jännityksellä odotin Kyläkurjenpolvi Double Jewelin kukintaa ja ihan ensimmäiset kukat olivat hieman pettymys, sillä violettia ei kukan keskiosassa ollutkaan niin paljoa. Ensimmäisen kuvauskierroksen kävin 28.7. ja tällöin violettia oli näkyvissä vain hyvin vähän. Mutta iloinen yllätys odotteli muutaman päivän päästä sillä 2.8. pääsin ihastelemaan jo kauniimmin violettia sisältäviä kukkia. 

Kyläkurjenpolvi Double Jewel 2.8.

Kyläkurjenpolvi Double Jewel 2.8.

Kyläkurjenpolvi Double Jewel 28.7.; ihan kaikissa ei violettia keskellä ollut niin paljon

Laitoin aiemmin jo kuvaa ainokaisesta kukkivasta Isotähtiputki Venicestä mutta oli otettava uudet kuvat kun kukinta pääsi parhaaseen vaiheeseensa.

Isotähtiputki Venice

Isotähtiputki Venice

Verikurjenpolvi yllätti kukinnan kestolla, sillä se kukkii edelleen. Minähän ajattelin jo hieman ennen heinäkuun puoltaväliä, että Verikurjenpolven kukinta taitaa olla parhaat päivänsä jo nähnyt vaan eipä ollutkaan. Kaunista kukkaa on riittänyt. 

Verikurjenpolvi

Verikurjenpolvi

Kyläkurjenpolvi Dark Reiteria ostin ihan lehdistön värin vuoksi ja on ollut hieman harmillista, että kaikki kolme ovat kasvaneet selkeästi heikommin kuin esimerkiksi samaan aikaan juurakkona istutettu lajike Double Jewel. Toivottavasti lähtö on vain hidas ja tulevina vuosina jaksaa kasvaa runsaaksi pöheiköksi. 

Kyläkurjenpolvi Dark Reiter

Ostin ruusun (Martin Frobisher, kanadalainen pensasruusu) Jaakkolan puutarhakeskuksesta viime viikolla. Olin ajatellut jotakin hehkuvamman väristä mutta tarjonta ei tässä vaiheessa ollut enää kovin runsas ja ruusu täytyi saada. Ja kyllä tässä on kauniit kukat ja tuoksukin on ihana. Nyt pitäisi vielä saada tämä istutettua johonkin, jotta pääsee aloittamaan juurtumisen. 

Ruusu aukeamassa 2.8.

Ja kunnolla kukassa 4.8.

2 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia, kauniita kuvia. Hieno on tuo isotähtiputki. Minulla on verikurjenpolvi punaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle onkin naurahdettu, että miksi valkoisella kukalla on nimenä verikurjenpolvi. Punaiselle se nimi sopii paremmin. Kuvittelin, että se kasvaisi tiheämpänä pöheikkönä mutta on aika harva ja nyt jo mietiskelen, että siirtäisinkö sen sittenkin johonkin muualle, jossa saisi kasvaa muiden keskellä eikä ns. reunuskasvina.

   Isotähtiputkeen ihastuin kun katselin kuvia netissä ja olen iloinen, että edes yhteen juurakkona istutettuun tuli jopa kukkiakin tänä kesänä. Se on malliltaan ja väriltään niin kaunis.

   Poista