tiistai 11. elokuuta 2015

Kituvat ohotanmarunat pelastettu

Heinäkuussa myönsin, että olin istuttanut ohotanmarunoita ihan liian vähäiseen multatilaan; teksti löytyy täältä ja julkaisun ihan lopusta. Tajuttuani mokan, ajattelin siirtäväni kaksi ohotanmarunaa muualle ja lisääväni yhdelle lisää multaa. Mutta kun tuli tehtyä ensimmäisellä lomaviikolla heräteostoksia, päätinkin laittaa osan heräteostoksistani ohotanmarunoiden tilalle eli toistaiseksi mennään tällaisella ratkaisulla. Uutena asukkaana pihan keskikohtaan pääsi siis piikkipäivikki. 


Piikkipäivikin uskoisin pärjäävän huomattavasti vähäisemmässä mullassa kuin mitä ohotanmaruna vaatii. No nyt se kokeillaan. Toki lisäsin tähän multaa ennen istutusta mutta en pysty kaivamaan kauhean syvää monttua tähän sähköjohtojen vuoksi. 

Ennen

Jälkeen

Istutin violettina kukkivan piikkipäivikin lisäksi myös keltaisena kukkivaa mutta keltainen versio ei vielä ole kukkiaan aukonut. Nuppuja on kyllä näkyvissä. Tykkäsin tässä kovasti ohotanmarunasta ja tässä saattaa joskus jopa käydä niin, että tuon tähän takaisin ohotanmarunamättään mutta toisaalta aika kiva se näinkin olisi, jos piikkipäivikit leviäisivät tuohon (ja tietysti ylipäätään, että talvehtivat hyvin). 


Toisesta suunnasta ennen

Ja samasta suunnasta jälkeen

Varsinkin näistä jälkimmäisistä ennen ja jälkeen -kuvista näkyy hyvin, että kyllähän ohotanmaruna tuo enemmän muotoa tähän pikkualtaan ympärille mutta kukkivana katseen kyllä kiinnittää myös piikkipäivikki kirkkaalla kukinnallaan. 

Ennen istuttamista ottamassani kuvassa näkyy vähän paremmin lehtien muodot. Kasvin pitäisi mehevien lehtiensä ansiosta pystyä pärjäämään hyvinkin kuivissa paikoissa ja nyt se sellaiseen kyllä pääsi. Jos aurinko paistaa, tuohon porottaa ihan koko päivän. 


Piikkipäivikkien lisäksi istutin lyydianmaksaruohoa, joka kuului myös näihin heräteostoksiini. Tätä en ostanut kuin ihan yhden taimipurkin vain, joten sujautin sen piikkipäivikkien vierelle kokeiluun, että kuinka pärjää ja talvehtii. Hauska palleroinen maksaruoho. Kituvat ohotanmarunat ovat päässeet muualle puutarhassa asustamaan ja "paljastan" uudet sijainnit myöhemmissä teksteissä. 

2 kommenttia:

  1. On kyllä aivan upea kukkapenkki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Olen itsekin kovin tyytyväinen miten on tehdessä muotoutunut. Mieskin jopa on kehunut. :D

      Poista