torstai 28. toukokuuta 2015

Jatkoa "vanhoille kuville"

Mökin piha-alueella kasvaa jotakin kaunista heinäkasvia(?) ja nämä tällaiset tupot saavat hyvillä mielin kasvaa, jos kasvavat sopiviin kohtiin. Alla olevat ovat valinneet erinomaiset sijainnit omaan makuuni sillä kasvavat hyötypuutarhaan vievän polun varrella hyvin lähellä lahoavaa kantoa (joka sekin on omaan makuuni hieno). Yritin etsiskellä nimeä tälle googlen avulla mutta en oikein löytänyt mitään varmaa. Eniten löytämistäni vaihtoehdoista samankaltaiselta näytti metsäkastikka? 


On ihan pakko laittaa vielä pari kuvaa terttuseljasta. Nämä kuvat on otettu 25.4.15. Viimeksi taisi olla jo suurimmilta osin ellei kokonaankin tuo kaunis violetti sävy hävinnyt lehdistä. Ohotanmarunan kasvutahtia, vasemmalla 3.5.15 ja oikealla 17.5.15; nyt on varmaan jo pöheikkö

Molemmat lempimaksaruohoni 17.5.15

Alla näkyy pionipaikkani; vasemmalle istutiin syksyllä hyvin pienen alun ja oikealle hyvin suuren juurakon. Ja kyseessähän on kuolanpioni, jonka sain mieheni kummitädiltä. Tähän taustalle ajatukseni olisi istuttaa jaloangervoa mutta täytyypi laittaa ennen istuttamista lapio heilumaan ja jonkin verran sahakin viuhumaan. Mutta näistä pioninaluista paremmassa kasvussa on pienempi ja isompi on ihan kuin olisi jumahtanut paikoilleen. Toivottavasti kuvan ottamisesta kuluneen kahden viikon aikana isompikin olisi lähtenyt reippaaseen kasvuun. 


En ole varma olenko istutusvaiheessa laittanut hieman liikaa multaa juurakon päälle, koska moni muu on julkaissut jo kuvia hyvässä kasvussa olevista kuolanpioneista vai onko mökillä muuten vain hitaampi lähtö. Viikonloppu odotuttaa itseään senkin suhteen, että näen mikä on pionien tilanne nyt. Varmuudeksi viimeksi rapsuttelin hieman multaa pois juurakon päältä niin, että siihen jäi jokin 2-3cm multaa. 

Tässä pienemmän tilannekuva 17.5.15

Ja suurempi juurakko 17.5.15, vain pikkuruiset töpöt. 

Perunapäivityksessä näkyi hankkimani puutarhakaaret kaukaa, joten tässä lähikuvaa kaarista. Tänään kävin ostamassa rappausverkkoa ja viikonloppuna toivottavasti ehdin kiinnittelemään sitä rautalangalla kahden kaaren väliin. Ostin myös mustaa spraymaalia ja kokeilen pysyisikö se siinä verkossa kiinni. Sammalleimuun olen tykästynyt kovasti ja tuolla parvekkeellamme kuusi juurakkoa odottaa pääsevänsä mökille viikonloppuna. Siellä ne viime vuonna istutetut sammalleimut varmasti koko ajan kukkivat, koska 17.5.15 oli jo näin lupaavan näköistä:


2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia blogissasi. Liityin lukijaksi. Tervetuloa vastavierailulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ja tervetuloa lukijaksi. Tulen käymään vastavierailulla. :)

      Poista