keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kukintaa

No nyt sitten niitä kuvia, joista aika on vähän jo ajanut ohitse, koska kevät on matkannut kovaa vauhtia eteenpäin. Eiköhän se ala olemaan hiljalleen jo kesä. Ensimmäiset kuvat on otettu 3.5.2015, jolloin posliinihyasintit kukkivat ja myöhäisemmät kuvat 14.5.-17.5.2015. 

(huijasin, tämä olikin otettu jo 25.4.15)

Samaan kohtaan posliinihyasinttien kanssa istutin kirjopikarililjaa mutta näyttäisi hieman siltä, ettei kyllä mitään muuta nouse pintaan kuin nuo posliinihyasintit. Ja posliinihyasintitkin olivat kovin harvakseltaan mutta kyllähän ne kauniita silti olivat. Lueskelin netistä, että posliinihyasintin pitäisi kylväytyä aika tehokkaasti ympärilleen, joten jos antaisin niiden vain olla, ehkäpä ajan myötä olisikin tuuhea kukkaketo. Huhtikuun puolella pääsin ilahtumaan hyasinttienkin pinnalle ilmestymisestä ja toukokuun alkupuolella nappasin kuvan sen hetkisestä koosta. Parissa viikossa kasvua oli tapahtunut mukavasti mutta en olisi missään vaiheessa osannut odottaa, että tästä kuvasta kahden viikon päästä pääsinkin jo kuvaamaan hyasintit täydessä hehkussaan. 

3.5.15

17.5.15

Minähän haaveilin siitä, että kukkasipulialueella olisi kevään ajan hyvin runsas kukinta mutta ei nyt ihan ehkä sen näköinen tästä alueesta tullut. Eri kukkia täytyisi olla selkeästi enemmän, koska nyt osa kuihtuu aina jo pois ennen kuin toistet ovat ehtineet lähelle kukintaa. Luultavasti ainoastaan tulppaanikulmauksesta tulee aika hieno, koska sieltä nousee runsaasti kahta eriväristä tulppaania. Odotan viikonloppua, koska kuvittelisin tulppaanien siellä jo kukkivan. 

Kukkasipulialue 3.5.15

Ja pari viikkoa myöhemmin 17.5.15

Ahkera työntekijä töissä 17.5.15


Tulppaani Snow Crystal lupaili jo tulevaa kukintaa 17.5.15

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä ihan ruokaisampaakin sipuliasiaa. Kävin ostamassa istukassipuleita ja 16.5.15 laittelin ne maahan samaan aikaan perunoiden kanssa. Netistä luin, että 1/3 osa pitäisi jättää maan yläpuolelle ja tässä nyt melkein suurin osa meni tuonne maan alle mutta ei kai se nyt niin justiinsa ole. Nyt olen ehtinyt jo unohtamaan määrän mutta olisikohan se voinut olla jotakuinkin 25-30. Perunoiden kanssa lähti toinen kesä mutta sipuleiden kanssa ihan ensimmäinen kokeilu. 


2 kommenttia:

  1. Kauniita hyasintteja. Mulla kukkivat siniset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suhteessa moniin muihin kukkasipuleihin olivat kalliita mutta sen arvoisia. :)

      Poista