tiistai 21. huhtikuuta 2015

"Valkoisia" ja kukkaisia sipulikuulumisia

Mökillä on tullut ahkeroitua puutarhan parissa mutta niitä kuulumisia ennen täytyy kertoilla sekä valko- että kukkasipulien kuulumisia. Maaliskuun lopulla esittelin pikkuruisen pintaan nousseen valkosipulin varren ja kylmien ilmojen vuoksi tuntui, että niiden kasvu pysähtyi seinään. Mutta nyt lämpö on saanut ne jälleen heräämään ja kokoa on tullut lähiaikoina ihan mukavasti lisää. 

Valkosipulit

Lumikelloja on nyt jo kukassa jonkin verran. Aika harvakseltaan nämä kuitenkin tällä hetkellä vielä ovat, vaikka sipuleita laitoin paljon. Toivottavasti kukinta-aika on sen verran pitkä, ettei alueet ole tällaisia harvoja vaan olisi runsaampaakin kukintaa jossakin vaiheessa. 

Lumikello

Tässä on pelkkiä lumikelloja ja näin harvalta vielä näyttää

Täältä löytyy lumikellojen lisäksi kaikkia muita ostamiani sipuleita:
Lumikello
Espanjansinililja
Tulppaani Black Parrot
Tulppaani Snow Crystal
Tarhahyasintti Jan Bos
Kirjopikarililja
Porslinihyacintti

Alennusmyynnistähän ostin tosiaan heräteostoksena porsliinihyacintin ja kirjopikarililjan sipuleita ja ne istutin aikaisemmin istutettujen kukkasipuleiden vierelle ja joitakin myös edustalle. Alla olevassa kuvassa taitaapi kurkistella posliinihyasintti. 


Istutin vain kolme hyasintin sipulia ja ilokseni olen saanut huomata, että kaikki kolme ovat nousemassa maasta esille. Tämän pitäisi olla upean hehkuva punainen ja en malttaisi odottaa miltä alue näyttää, kun hehkuvat hyasintit kukkivat valkoisten tulppaanien edustalla. 

Tarhahyasintti Jan Bos

Tulppaani Snow Crystal

Tulppaani Black Parrot

Espanjansinililjaakin istutin mutta nyt en kyllä yhtään ole varma, että mahdoinko laittaa ne Snow Crystal tulppaanien edustalle. Katsotaan mistä ne ilmestyvät vai ilmestyvätkö mistään. 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ei millään malttaisi odottaa, koska nämä ovat elämäni ensimmäiset omat sipulikukat. :)

      Poista