keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Puutarhan uusi yllätysasukki

Vaan ei käsittääkseni mikään harvinainen sellainen. Mieheni huomasi koristepuskamaisen kasvin liiterien takana ja kyseltyäni sain arvelun, että kyseessä olisi terttuselja. Hajun johdosta tätä kuulemma kutsutaan mm. paskapihlajaksikin mutta annan sen kasvaa, koska ellei yhtään mitään muuta niin siitä saa ihania kevätkuvia ja uskoisin sen olevan edukseen kuvissa myöhemminkin. En ole tätä uskaltautunut kuitenkaan kysymään missään netin puutarharyhmässä vaan arvelu tuli äidiltäni. Tuntuu, että ainakin facebookin puutarharyhmissä helposti tulee aika tylyjä kommenteja, jos erehtyy kysymään nimitunnistusapua jollekin yleiselle kasville. Googlen kuvahaku oli kyllä aikalailla samaa mieltä äitini kanssa kunhan sain nimen mitä googlata. :) 


Vaan mitä käy kun ihastuu johonkin kuvauskohteeseen niin värin kuin ulkonäönkin puolesta? Siitä tulee räpsittyä kuvia kaikista mahdollisista suunnista ja vaikka periaatteessa pitäisi julkaistavaksi valita yksi paras, ei valintaa osaakaan tehdä ja tulee julkaistua samasta aiheesta miljoona kuvaa. 


Terttuselja (?) on päättänyt ilmestyä tosiaan liitereiden taakse ja naapurina kasvaa villivadelmaa; tainnut tulla jonkun linnun kakkelin mukana. En ollut ajatellut raivata vadelmia vaan jossakin vaiheessa hieman vain siistiä mutta nyt täytyy jonkin verran niitä sieltä raivatakin, jotta saa tämän kasvuympäristön omaa silmää miellyttäväksi. 


Vaan eipä tässä vielä ole kaikki kuvat tästä kevääseen heränneestä yllätyksestä. Kaksi jätin julkaisematta ja käytän niitä piristämään haastetta, jonka kysymyksiin olen melkein jo saanut vastaukset valmiiksi. 


2 kommenttia: