torstai 14. elokuuta 2014

Laattakivet ja laakakataja löysivät paikkansa

Vanhempani kävivät saunomassa mökillä ja toivat mukanaan heidän pihastaan laattakiviä sekä laakakatajan. Suunnitelmissa on korvata erilaisin matalemmaksi jäävin havuin ns. pihaa kehystävät männyt (sekä pihan ja hyötypuutarha-alueen väliset), joten tämä laakakataja sai päätyä ensimmäisenä maahan aloittamaan istutusalueen. Tällainen näkymä oli ennen raivaamista ja kaivamista...


Ja tällainen hikisen urakan jälkeen; kuorikate puuttuu, koska sitä täytyisi tilata iso satsi. 

Laattakivien sijoittamiselle mielessäni oli erinäisiä vaihtoehtoja mutta loppujen lopuksi laattakivet päätyivätkin pihapuromme vierelle. Pihan keskiosa on muutenkin mukava saada tämän kesän aikana siistiksi, koska se on ollut aika ryteikkö. Alla oleva "ennen laattakiviä -kuva" on jo aika siististä tilanteesta otettu. Joskus täytyy kaivella kuvakansioita, jotta löytää miltä tilanne ihan alkukesästä esimerkiksi näytti. 


Yksi laattakivi tuossa vielä etsii paikkaansa ja toisella puolen mökkiä muutama muukin. 

Tämä oli tällainen päähänpisto/kokeilu, joka itseasiassa näyttääkin ihan kivalta. En tiedä kuinka sepeli mahtaa toimia laattojen alustana mutta saanhan korjattua sitä myöhemmin, jos tarve tulee. Laattakivien reunoille sepelin ja puron/istutusten väliin haen lähipäivinä jotakin matalaa maanpeittokasvia somistamaan aluetta. Tällöin laattapolku uppoaa mielestäni paremmin kokonaisuuteen (kunhan kasvit runsastuvat). Lisäksi oikealle puolelle heti alimman laattakiven alle jätin paikan isommalle istutukselle. Mitä siihen istutan? Hmm... Taidan ratkaista sen puutarhamyymälässä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti