keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Näin ne maisemat muuttuvat osa 1

Muutosten suuruus ja aikajana helposti unohtuu mitä pidempi aika muutoksista on kulunut. Mikä onkaan parempi tapa muistella matkaa kohti kaunista puutarhaa kuin vertailla eri alueita valokuvien avulla. Aion silloin tällöin keräillä aiemmin julkaistuja suunnilleen samasta kuvakulmasta otettuja kuvia peräkkäin niin pitkältä ajalta kuin niitä on, jotta muutoksen näkee paremmin. Harmi, että ei ole juuri ollenkaan kuvia siltä hetkeltä kun en ole tehnyt vielä mitään. 

Vuosi on hupsahtanut jo joulukuun puolelle ja edelleen itselläni odottelee esimerkiksi loppukesän/syksyn uudet hankinnat listaamattomana puutarhan kasvit -sivustolle. Osasta kasveja on myös kuvia, jotka oli tarkoitus julkaista jo aikaa sitten blogissa mutta niin vain ne siellä odottelevat laiskaa käsittelijää. Mutta kuvat eivät onneksi karkaa mihinkään. Siispä tällainen erilainen julkaisu tähän väliin, koska tämä inspiroi tulevaa puutarhakauttani. 

Vaikka puutarha tuntuu etenevän hitaasti, on loppujen lopuksi todella paljon jo tapahtunutkin. Sen tajuaminen vaatii, että tulee palattua vanhoihin kuviin ja siihen blogi on ihan täydellinen väline; siksi blogia alunperin aloitin kirjoittamaankin. Eli tässä tulee nyt ensimmäiset blogista haalitut kuvat suunnilleen samasta kuvakulmasta, joista näkee, että paljon on tapahtunut muutosta.

Kesällä 2013 tehtiin puro+altaat

Heinäkuu 2014

Elokuu 2014

Myös elokuu 2014 ja kyseisen kesän lopputilanne

Kesäkuulta 2015

Ja viimeinen syyskuulta 2015, joka on tämän vuoden lopputilanne

10 kommenttia:

 1. Hieno juttu kun olet dokumentoinut eri vaiheet kuvin. Toimivan näköinen lopputulos, kannattaa varmaan jatkaa edelleen kuvaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyy kyllä muistaa jatkossakin kuvata välivaiheita ja enemmän vielä lähtötilanteitakin. :)

   Poista
 2. Onpas tapahtunut hieno muodonmuutos. Lopputulos on tosi kaunis, ja kiva kun kaikki vaiheet tallella. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näiden kuvien katselu tuntuu ihan palkinnolta itselle siitä, että ahertaminen kannattaa. Mukavaa joulun odotusta sinulle myös!

   Poista
 3. Aikamoinen muutos ensimmäisestä kuvasta viimeiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee katseltua kuvasarjaa kyllä hyvin tyytyväisenä. Ensi vuoden jälkeen taas sitten kuvaa lisää toivottavasti rehevöityneestä kasvustosta. :)

   Poista
 4. Hienoa, että olet tallettanut puutarhaasi vuosien saatossa. Tuota en itse juurikaan tehnyt ja nythän se harmittaa. Vanhoissa kuvissa näkyy jopa haaveet ja unelmat, ihan toistahan se on vuosien jälkeen, kun on kantapään kautta kahlattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että jaksan ja muistan jatkaa samaa rataa, koska tosiaan vuosien jälkeen tulee olemaan hienoa palata näihin alkuaikoihin. Silloin sitä ehkä jo tietääkin mitä tekee, nyt vain tekee ja välillä korjailee epäonnistumisiaan. :)

   Poista