torstai 12. maaliskuuta 2015

Kevät on alkanut

Voi mikä yllätys odottikaan viime viikonloppuna mökillä! Tallustelin pihalla ja katselin osittain sulaneita istutusalueita ja sieltähän pilkisteli pikkuruiset maksaruohon alut. Kyseessä on toinen niistä maksaruohoistani, joiden osalta pelkäsin, että kuukahtivat kokonaan. Nyt tarvitsee jännittää enää toisen osalta mutta toiveet nousivat kyllä korkealle, koska tämäkin selvisi hengissä. 
Yllä olevissa kuvissa uuteen kasvukauteen on ponnistamassa siis tämä korkeaksi kasvava luumun sävyinen maksaruoho. Tai vihertäviähän ne uudet kasvuvarret tässä ovat mutta ainakin viime syksynä tummuivat hiljalleen kohti luumun sävyä (ja ostettaessa oli kauttaaltaan luumun sävyinen).Lumen ja jään alta oli paljastunut myös mehitähteni ja näyttävät olevan hyvissä voimin. Sekaansa mehitähdet ovat vain saaneet hieman sepeliä, koska ko. alueen päälle päätyi jonkin verran kolattua lunta. Ei muuta kuin sepeliä pois nyppimään kun seuraavan kerran mökille menen. Nyt en vielä nyppimistä aloittanut, koska ajattelin nyppiä koko alueen kerralla puhtaaksi kunhan loputkin jäät/lumet katoavat. 
 Toinen jään keskeltä pilkistelevä maksaruoho

Sen verran paljon lunta vielä viime viikonloppunakin oli, että ei näkynyt yhtäkään pintaan pompsahtanutta "sipulikukkaa". Tämä viikko on ollut niin aurinkoinen ja lämmin, että elättelen toivetta loppujen lumien katoamisesta ja kukkasipulienkin heräämisestä. Tulevana viikonloppuna en kuitenkaan itse ole menossa paikanpäälle tilannetta tarkastelemaan, joten joutuupi vielä reilun viikon odottelemaan jännityksessä. Mökin edustalla näkyy meidän uusin kulkupeli eli pikkumönkkäri

2 kommenttia:

 1. Ihanan keväisiä kuvia. Me asumme Joensuussa ja meillä tuntuu olevan enemmän lunta kuin sinun kuvissasi. Mutta kyllä se kevät tännekin vielä tulee. - Ihania valokuvia sinulla.
  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Viime viikonloppuna oli jo lähes kaikki loputkin lumet sulaneet ja ilokseni maasta pilkisti kolme pientä alkua paikasta, johon valkosipulia istutin. :)

   Poista